markus269 Opublikowano 27 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 Witam, od niedawnego czasu męczy mnie jakiś dziwny dźwięk w okolicach rozrządu Samochód to Megane I phII 1999r. Silnik 1.4 16v Youtube Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 27 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 Alternator do regeneracji, łożyska się sypią. Sprawdź czy obudowa nie jest gorąca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojjed Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 (edytowane) Witam, u mnie też to występuje i nie wydaje mi się, że to od alternatora. Świst dochodzi tak jakby z rozrządu. Zmuszony jestem zmienić zdanie po obejrzeniu filmu. U mnie ten dźwięk jest inny. Dodatkowo zza silnika słychać jakieś bzyczenie, terkotanie, nie wiem czy to silniczek krokowy czy zasysa lewe powietrze. Czy doświadczył ktoś podobnych dźwięków? Jeśli będę potrafił to dodam jutro film z w/w przypadłościami. Za wszelką pomoc dziękuję. Edytowane 1 Marca 2013 przez wojjed Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 :) z opisu nie słyszę, ale mogą to być rolki napędu paska akcesorii, mogą być rolki paska rozrządu, może być koło pasowe na wale. zza silnika słychać jakieś bzyczenie, terkotanie, nie wiem czy to silniczek krokowy czy zasysa lewe powietrze. silniczek krokowy, mój też tak brzęczy, działa dobrze to nie ruszam, niech se tam brzęczy jak chce :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 od niedawnego czasu męczy mnie jakiś dziwny dźwięk w okolicach rozrządu Nie będę gdybał co do pochodzenia dźwięku, ale po obejrzeniu filmiku radził bym obejrzeć pasek akcesoriów. Na filmie wygląda jakby w jednym miejscu od środka coś było przylepione, albo odwarstwione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojjed Opublikowano 2 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Witam ponownie, wklejam filmik ze "świstami" mojej megi, byłbym wdzięczny za wszelkie wskazówki co do "ścieżki audio":lol: Dziękuję za sugestie. http://youtu.be/PzqEf-QpH2s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markus269 Opublikowano 2 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Kolegi się pytałem, też podejrzewa łożysko w alternatorze. Sprawdź czy obudowa nie jest gorąca? Jajek na niej usmażyć się nie da :lol: ale jest dość mocno ciepła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi