scenicool Opublikowano 28 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Witam Dzisiaj żona chciała jechać zawieźć dzieci do przedszkola i dupa jacyś wandale wybili szyby w 5 autach,dostała moja meganka i scenic ten który żonie kupiłem,co w związku z tym zrobić wzywać policję czy nie? Tamci uzytkownicy jeszcze nie widzieli chyba aut że nie zgłosili się z tym nigdzie prosze o radę CO robic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 28 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Zawiadomić policję, zrobić wymianę we własnym zakresie lub z ubezpieczalni jak masz taką opcję. Jak nie, zachować rachunek i liczyć na to, że policji uda się złapać sprawców, wtedy możesz żądać zwrotu kosztów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scenicool Opublikowano 28 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Dzieki Przemo!!! Już była policja,za wszystkie szkody wycenili 5800 w 5 autach. Tylko nie zapytałem jednej rzeczy czy mogę tym autem normalnie się przemieścić do mechanika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 28 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 To już zależy jak szyba jest rozbita, np. czy nie zasłania i nie utrudnia prowadzenia pojazdu. Z tego co piszesz wnoszę, że jest to szyba przednia i pewnie dość poważnie stłuczona. Zawsze możesz próbować przejechać, ale to już Ty musisz zdecydować, jeżeli zatrzyma Cię policja tracisz DR i dalej podróżujesz na lawecie. Możesz od razu zamawiać lawetę, oczywiście na rachunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 28 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Niektóre firmy mają również w ofercie dojazd do klienta i wymianę na miejscu. Przykładowo serwis Lauterbach w Paniówkach, w ten sposób wymienia szyby, nawet w drezynach PKP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scenicool Opublikowano 28 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Już po sprawię w megance już wymieniają szybę,zadzwoniłem po kumpla z Policji i poprostu za nim jechałem,a w megance miałem bardziej puknietą stronę prawą czołową. Za taką przyjemność zażyczyli sobie 420zł z wymianą teraz jestem ciekaw ile będzie kosztować w scenicu. A boczną do meganki kupię sobię na allegro lub gdzieś na złomie cena na allegro ok.50zł a oni chcą 150 z wymianą,więc im podziekowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Pawel Opublikowano 28 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Warto też, byś zostawił sobie kopię protokołu z policji o tym incydencie (w razie późniejszej odsprzedaży, żeby Ci ktoś nie wciskał, że szyba wymieniana=mega dzwon). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi