kszyhu Opublikowano 2 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Witam jak w temacie chciałem zapytać co znajduje się poniżej pompy wspomagania,jest tam jakaś poduszka silnika ? bo dzisiaj zauważyłem ze jest jakieś pękniecie metalu ale nie wiem co to jest i nie mogę się doczytać bo każdy pisze "lewa,prawa, środkowa poduszka silnika,a ja nie wiem jak to wygląda i czy to to na pewno jest poduszka,wiec zanim zabiorę się za wymianę to wolałbym zapytać co to jest ;/ jutro postaram się zrobić zdjęcie.Prosze o pilną odpowiedz bo chcę się za to jak najszybciej zabrać.pozdrawiam Dodano: 01 mar 2013 - 17:11 dobra,juz wiem ze to poduszka silnika przednia,ta koło pompy wspomagania,tylko teraz pytanie jak sie ją demontuje,jest jakis artykuł jak sie wymienia poduszki ? Dodano: 02 mar 2013 - 15:30 moze mi ktos pomóc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 2 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Przeczytaj "sam naprawiam" :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszyhu Opublikowano 4 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 tylko przeszukałem juz całe forum i nie znalazłem nic ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 5 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 A wystarczyło zerknąć w DOWNLOAD :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszyhu Opublikowano 6 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 (edytowane) tylko ze ja szukam czego innegi. nie wiem czy widac u mnie w profilu ze mam inne auto i w poscie jest wszystko napisane co potrzebuje zmienic. Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Dodano: 06 mar 2013 - 20:15 dzieki Wszystkim za pomoc :lol: dałem sobie sam rade ale walczyłem ze 3-5 h Edytowane 6 Marca 2013 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onifer Opublikowano 5 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 (edytowane) Podepnę się pod temat by nie tworzyć nowego. <><><><><><><><><><>><><><><> Może mi ktoś dokładnie napisać ile jest poduszek silnika i skrzynii biegów bo już się w tym gubię. <><><><><><><><><><>><><><><> Chodzi o Megane I phII. 1.4 16v. <><><><><><><><><><>><><><><> Wysłałem zapytanie cenowe do sklepu odnośnie cen za poduszki Hutchinson przysłali mi z dziwnymi oznaczeniami (lewa, prawa) już się gubie: <><><><><><><><><><>><><><><> poduszka tylna lewa hutchinson 45zl poduszka prawa hutchinson nie produkuje febi 140zł.sasic 130zł poduszka tylna hutchinson niedostępny 130zł,dostępny sasic 32zł <><><><><><><><><><>><><><><> I które odpowiadają za wibracje silnika na "2" biegu przy dodawaniu lekko gazu a które za drgania lewarka zmiany biegów przy dodawaniu gazu. Czy wymieniać odrazu wszystko naraz? <><><><><><><><><><>><><><><> Mam rozumieć, że są trzy poduszki: 2 silnika (lewa i prawa) oraz trzecia- poduszka skrzynii biegów (poduszka tylna hutchinson niedostępny 130zł,dostępny sasic 32zł- to mi wyjaśnili, że to jest poduszka skrzynii biegów), tak? Regulamin pkt.5.9 - Enter Aston76 Edytowane 5 Lutego 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 5 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Za wibracje może odpowiadać poduszka przy rozrządzie (prawa). Choć u mnie, przy całkowitym pęknięciu, na dwie części wibracji nie było. Jedynie głuche stuki przy odpalaniu i wszelkich przeszkodach typu "leżący policjant". Drgania lewarka - poduszka na środku. Poduszkę na skrzyni (prawą) mam chyba od nowości, więc nie wiem jakie są objawy. Na Twoim miejscy zacząłbym od środkowej poduszki, a potem dopiero wymieniał pozostałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onifer Opublikowano 5 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 (edytowane) Dzięki za odpowiedź. Ma ktoś może schemat gdzie dokładnie leżą te poduszki z opisem (prawa, lewa). Jedni opisują poduszkę na skrzynii jako tylną inni jako prawą, nie mogę się już w tym połapać która jest która i gdzie leży dokładnie. Byłbym wdzięczny, szukam w google ale nic nie mogę znaleźć. Jedna najbardziej widoczna to jest chyba ta patrząc pod maskę po prawej stronie (strona kierowcy) taka okrągła guma a w środku trzpień metalowy, tak? Zaraz koło zbiorniczka wyrównawczego płynu chłodniczego? To jest poduszka prawa czy lewa? Edytowane 5 Lutego 2014 przez onifer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 5 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Prawa - pod łapą, nad rozrządem Lewa - na skrzyni biegów, pod zbiorniczkiem wyrównawczy Obie powyższe widoczne są po otwarciu maski. Środkowa - widoczna od spodu, na środku auta, przy rurze wydechowej. Wleziesz pod auto to ją zobaczysz. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onifer Opublikowano 5 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 No i super wytłumaczenie- w końcu prosto i dokładnie:) To są trzy poduszki silnika. A poduszki skrzynii biegów? Jest jedna? Czy ta środkowa o której pisałeś jest jednocześnie poduszką skrzynii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 5 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Przeczytaj jeszcze raz to co napisałem. Zespół napędowy jest zawieszony na trzech poduszkach i więcej nie ma. Zespół napędowy to silnik i skrzynia biegów. Poza tym zwracam uwagę, ze mając Megane I PhII piszesz w temacie o PhI, a w tych modelach są dość znaczące różnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onifer Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zrozumiałem, dziękuję za wyczerpujące wytłumaczenie:) Dodano: 04 kwi 2014 - 21:35 W dniu dzisiejszym przy okazji innych czynności przy podniesionym aucie poprosiłem mechanika o sprawdzenie wizualnie poduszki skrzynii biegów- tej koło rury wydechowej od spodu (lata lewarek przy dodawaniu gazu). Stwierdził, że jest jeszcze ok, natomiast zasugerował, że jest jeszcze jedna poduszka którą widać z góry, nie od spodu. Z tego co zrozumiałem tutaj w postach to przecież jest jedna poduszka skrzyni biegów ta od spodu oraz dwie poduszki silnika. Czy mógł mieć mechanik na myśli jedną z poduszek silnika, czy gadał głupoty, że są dwie poduszki skrzyni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi