fenixfx Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 witam, czy Ktoś z Was zmieniał głośniki w drzwiach 130mm na "niestandardowe" 130mm ponieważ interesuje mnie głębokość montażowa głośników w drzwiach. dzięki za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkotek Opublikowano 2 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 W którym modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenixfx Opublikowano 2 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Fluence. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkotek Opublikowano 3 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 U siebie mam zamontowane Morel Tempo 5 o głębokości montażowej 59mm, ale nie wiem czy we Fluencie miejsce na głośnik jest takie samo jak u mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomusMaximus Opublikowano 21 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Flu moze mieć takie same drzwi przednie jak megi III kombi. Ja wymieniłem na 16,5cm na dystancie z mdf jesli dobrze pamiętam to 20mm grubości? Kupiłem takie podobno dedykowane , one były mega grube chyba coś 30-40mm. jak to dokręciłem do blachy to boczek nie miał szans na zamontowanie bez piłowania.więc zwęziłem dystans o połowę (łatwo to zrobić bo były zrobione z dwóch warstw pierścieni) i pasuje idealnie. dodatkowo blachę drzwi okleiłem matami i jest trochę ciszej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenixfx Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 witam, problem się rozwiązał. właśnie zamontowałem głośniki Focal PS130 (głębokość ~57mm). z tego co widziałem i zmierzyłem linijką to bez problemu wchodzą głośniki do ~75mm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korona Opublikowano 14 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 (edytowane) Które głośniki wymieniałeś na FOCAL i jaki efekt dźwiękowy uzyskałeś? Też chciałbym poprawić dźwięk bez zbędnych przeróbek i zastanawiałem się nad głośnikami FOCAL. Wytłumiłeś drzwi matami? Edytowane 14 Września 2014 przez korona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi