Malix7 Opublikowano 6 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 (edytowane) Witam moje autko to megane II 2003r. 1.6 16v HB W zeszłym roku wymieniałem tarcze i klocki hamulcowe z przodu autka, wybór padł na trw ale nie jestem z tego wyboru zadowolony. Jak mocniej zachamuje to słychać jakby tarcie chrobotanie klocków hamulcowych,wydaje mi się że jak się rozgrzeją to bardziej je słychać. Rozkręcałem czyściłem i jest to samo, nie wiem może klocki jakieś wadliwe. Na jakie klocki hamulcowe najlepiej wymienić żeby były ciche i dobre ?? myślałem o ferrodo, ate, bosch, ale nie wiem jakie najlepiej będą współpracowały z tarczami trw. Szukałem podobnych tematów ale nie znalazłem jakie najlepiej do tarcz trw. Pozdrawiam Artur. Edytowane 7 Marca 2013 przez Malix7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeMoL Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Witam, podepnę się pod temat :!: Nieuchronnie zbliża się wymiana tarcz i klocków z przodu w mojej MII phI- kolega Malix7 nie jest do końca zadowolony z zestawu TRW... Jakiego producenta polecacie? :!: Najbardzeij zastanawiam się nad Brembo lub Bosch, ale może ktoś, z własnego doświadczenia doradzi inną marke :!: Pozdrawiam :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irex Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Śmiało mogę polecić zestaw ATE mija 3 lata od samodzielnej wymiany i naprawdę żadnych zastrzeżeń. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malix7 Opublikowano 11 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 A do tarcz trw co polecacie?? DeMoL nie kupuj TRW :!: ja ostatnio się zawiodłem na tej firmie, pomijam hamulce ale sworzeń wachacza wymieniałem w zeszłym roku też trw i już jest do wymiany, chyba ze aż tak mojej megi nie służa nasze Polskie dziurawe drogi :!: Na temat boschów słyszałem różne opinnie najwięcej ludzie narzekają że pylą, jak mają nie pylić? wkońcu hamują to muszą pylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pażdzioch79 Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 (edytowane) Ja kupiłem TRW i do dzisiaj piszczą przy chamowaniu. Nigdy więcej tego nie zrobię błędu. Na przód kupiłem Brembo i mnie zaskoczyły, bardzo energicznie hamuje auto, cisza i naprawdę skuteczne hamulce. Nigdy nie powiedziałbym, że Brembo to taka dobra firma, myślałem że poza profesjonalnymi zestawami to te inne są tylko sygnowane ich nazwą a tu zaskoczenie. Polecam Brembo Edytowane 22 Marca 2013 przez P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi