Motor1987 Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 (edytowane) Witam, mam możliwość zakupienia RM sport 2,0 dCi. (2007) Nigdy wcześniej nie miałem styczności z tymi samochodami, ale po przejechaniu kilkukilometrów zakochałem się w nim. Auto ma jednak kilka znakówzapytania Sprowadzone z Francji - Własciceiel otwarcie przyznaje, że ma lekko bity tył, czy to moze miec wplyw na problemy w przyszlosci? Przebieg ok 50k - czy ma ktoś możliwość sprawdzenia nr vin. Jak z awaryjnością tych silników i ogólnie aut? Cena około 25k zl Nigdy nie miałem Renówki, nigdy nie mogłem się do nich przekonać, ale to auto mnie powaliło, chciałbym go kupić. Bede wdzieczny za pomoc Regulamin pkt. 5.9 - jakby każdy tak pisał, to pomyśl jak długie byłyby wątki. Jak w tych reklamach z papierem toaletowym! 0cool Edytowane 15 Marca 2013 przez Motor1987 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extreme666 Opublikowano 15 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Silnik 2.0 dci jest dobrym rozwiązaniem.Ma swoje wady,ale przy odrobinie wysiłku serwisu - sprawuje się dobrze. Nadwozie-przy uderzeniu w tył musisz sprawdzić geometrię punktów bazowych podwozia.Często bywa,że "puknięcie" w tył skutkuje koniecznością wymiany podłogi bagażnika , co jest najczęściej nieopłacalne.Z kolei naprawa po kosztach (czyli tylko nadwozie) może powodować problemy z trakcją przy dużych prędkościach i przy gwałtownych manewrach. Przebieg-szczerze- nie wierzę.W ASO masz możliwość sprawdzenia. Ogólnie-Meganka jest autem w atrakcyjnych cenach,ale jeśli się źle trafi to drogim w utrzymaniu.W Twoim przypadku warto sprawdzić różnice między wersjami(nietypowe części). Awaryjność-a raczej usterkowość niestety dość spora.Najczęściej są to drobiazgi,ale dość upierdliwe.W mojej ocenie megi jest ciekawym ale przekombinowanym autem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 15 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Renault Megane Sport 2.0dCi za 25k? Trudno mi w to uwierzyć, podaj link. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymek Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Podłogę bagażnika w Megankach II wymienia się bardzo prosto i tanio :] Wanna (wkład bagażnika) kosztuje już od 170 zł raptem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motor1987 Opublikowano 20 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Kupuję od znajeomego, ale też handlarza...nie mam linka Sprawdzałem VIN I tu jest dziwna sprawa - ostatni serwis we Francji był robiony w 2010 roku i miała wtedy 47 k przebiegu! Z tego co mi Pani w serwisie Renaulta powiedziała to miał dużo wymian gwarancyjnych - może to świadczyć o awaryjności modelu, ale równie może to być tak, że to co się psuło już się popsuło i zostało wymienione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi