staniols Opublikowano 16 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 WItam. mam dotkliwy problem nie bede sie za bardzo rozpisywal. mam niezly wgniot na drzwiach od kierowcy w mojej megance coupe.. da sie to jakos wyprostowac i ladnie nałozyc lakier jak tak to plus minus jakie by byly koszty?? czy moze lepiej kupic same drzwi do meganki i wymienic ?? (koszt okolo 200-250zł allegro). lub na szrocie poszukac? co o tym sondzicie ? dorzucam zdjecia... Licze na pomoc a nie docinki i głupie komentarze wkonuc od czegos jest to forum.. Pozdrawiam Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki i 5.7 - ortografia i logika wypowiedzi Alt Ci się zacina P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 16 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Moim zdaniem nie ma sensu się bawić w prostowanie tego. Koszt ten sam, jak nie wyższy za nowe drzwi oraz po naprawie tego musiał byś się liczyć z wejściem rdzy w to miejsce. Jak dobrze poszukasz, to i w tym samym kolorze znajdziesz drzwi. A tak z ciekawości, jak to się stało? Ktoś Tobie wjechał w otwarte drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staniols Opublikowano 16 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 (edytowane) no wlasnie szukam drzwi na allegro i sa mega drogie i to jeszcze uzywane sam juz nie wiem co zrobic nie bede przeciez tak jezdzil :) Regulamin pkt. 5.7 Ludzie :!: Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą :!: Nikt was nie goni :!: Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas :D :) -Prezes Edytowane 18 Marca 2013 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 16 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Eee... Są tańsze. Poszukaj tu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staniols Opublikowano 16 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 (edytowane) ok dzieki znalazlem juz jakies za stowke i jade je oblukac w poniedzialek bo sa blisko mojego miejsca zamieszkania :) a drugie pytanie moje czy taki montaz drzawi jest trudny ?? chodzi mi glownie o przekladanie szyby itp ? zamka i klami. Regulamin pkt. 5.7 Ludzie :!: Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą :!: Nikt was nie goni :!: Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas :D :) -Prezes Edytowane 18 Marca 2013 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 16 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Przekładka wszystkiego jest bardzo łatwa. Drzwi proponuję ogołocić jeszcze na aucie. Drzwi będą lżejsze. To samo przy zakładaniu nowych. Najgorzej jest wybić bolce na zawiasach drzwi. Trzeba mieć coś dłuższego do pobijania (są zawleczki na bolcach). Podczas tej operacji podstaw coś pod drzwi, aby nie spadły na próg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staniols Opublikowano 16 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 ok dzieki za rady.. no wezme pomocnika do przekładania zawsze cos podtrzyma i czy cos :!: a z uszczelkami od szyby bedzie latwo bo tego sie najbardziej boje wsumie.. sa jakies instrukcje w necie ? Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 16 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 W sumie, to nie pamiętam, jak to jest dokładnie. Wydaje mi się, że są wklejone w celu uszczelnienia. Zawsze możesz po wyjęciu i oczyszczeniu uszczelki, wysmarować ją od strony montażowej silikonem i włożyć w nowe drzwi. Ty będziesz miał taki komfort, że nie będziesz musiał uważać na lakier na starych drzwiach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 16 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 wysmarować ją od strony montażowej silikonem Co Wy z tym silikonem macie? Butapren jest wystarczający, może być nawet byle jaki klej uniwersalny. Nakładasz cienką warstwę na spód uszczelki, tą co wchodzi w rynienkę, czekasz 2-3 min. i wciskasz. Rynienkę przetrzyj benzyną ekstrakcyjną.Na Downloadzie masz serwisówki ściągnij sobie masz tam dokładny opis jak rozebrać drzwi w odpowiedniej kolejności. Za dużo opisywania co i jak po kolei się wyjmuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staniols Opublikowano 16 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 no ok ale znalazlem tylko na demontarz tylnich drzwi wiec mysle ze cos tam mi to pomoze. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki i 5.7 - ortografia i logika wypowiedzi za następny post niezgodny z regulaminem dostaniesz pasek P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Butapren jest wystarczający, Tu się nie zgodzę. Butapren jest znacznie rzadszy od silikonu. Może dojść do sytuacji, że po zamontowaniu uszczelki, butapren spod niej wycieknie. Poza tym butapren dłużej schnie. Moim zdaniem butapren nie nadaje się do uszczelniania, a wklejanie uszczelki jest równocześnie jej uszczelnianiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Tylko, że silikon może spowodować korozję blachy, jeżeli położymy go bezpośrednio na goły metal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Oczywiście, zgodzę się z tym. Ale są różne silikony (i nie mówię tu o kolorach). Należy dobrać silikon do odpowiadających nam właściwości. Tu chyba najlepiej sprawdzi się silikon neutralny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Może dojść do sytuacji, że po zamontowaniu uszczelki, butapren spod niej wycieknie. Weź przeczytaj jeszcze raz to co napisałem powyżej. Uszczelki nie ma co uszczelniać, sama w sobie pełni funkcje uszczelniającą, po prostu taką ma konstrukcję. Klej jest jedynie po to, żeby uszczelkę zamontować w odpowiednim miejscu i zabezpieczyć przed ewentualnym przesuwaniem. Jest cała masa sylikonów jak i butaprenów. Do wklejenia uszczelek i podklejenia ewentualnych innych elementów w drzwiach wystarczy jakieś 1/4 -1/2 tubki kleju, do kupienia za 4-6 zł w najbliższym markecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staniols Opublikowano 17 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 ;D Drzwi juz mam oblukane jutro po nie jade i prawdopodobnie bede we wtorek je przekładał wrzuce fotki jak co i tu mam dylemat czy klej czy silikon ;D Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki :!: P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi