ramses123 Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 (edytowane) Witam ! Wczoraj nagle coś zaczęło huczeć podczas jazdy. Początkowo myślałem że to opony zimowe, ale nie dawało mi to spokoju. Posprawdzałem wszystko i wydaje mi się że nadkole w lewym tylnym kole jest bardzo blisko opony od wewnątrz. Moim zdaniem powoduje to ocieranie, ale nie wiem może ten typ tak ma. Teraz moje pytanie, co może być przyczyną takie ułożenia koła skoro nic się nie działo dotychczas niepokojącego z tylnym zawieszeniem i czy mogę na razie w ramach pomocy doraźnej jednie zdemontować nadkole i dojechać w ten sposób do swojego mechanika (120 km) ? Doczytaj regulamin co do zakładania tematów. Tomik Edytowane 17 Marca 2013 przez Tomik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Skoro koło nie zmieniło pozycji, to zapewne coś nie tak z nadkolem. Przypuszczam, że piszesz o dodatkowym nadkolu plastikowym, mocowanym pod oryginalnym, metalowym z karoserii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramses123 Opublikowano 17 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Tak o czarnym plastikowym nadkolu. Czy mógł się pomiędzy dostać zlodzony śnieg z drogi i je wygina trochę tak, że ono trze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Trudno gdybać, trzeba sprawdzić. Teoretycznie nie powinno się tam nic dostać co by było tam przez koło wrzucone, jedynie jakieś przytarcie w głębokim śniegu mogło spowodować nagarniecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramses123 Opublikowano 17 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Czy można zdjąć to czarne nadkole plastikowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 A czemu nie. Przecież w standardzie ich nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi