radzik28 Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 (edytowane) Witam szanownych forumowiczów Planuję wstąpić w szeregi zadowolonych posiadaczy megane II ale potrzebuje od bardziej doświadczonych trzeźwej oceny rozważanych przezemnie aut. Po około miesiącu i kilku wycieczkach upatrzyłem, http://moto.gratka.pl/tresc/renault-megane-ii-1-6-16v-2008-klimatronik-13651525.html#23ca75741b65f6f0,1 Może ktoś z Was już Ją oglądął ? W mojej "okolicy" (Szczecin, Koszalin) znalazłem jedną ofertę, która mi odpowiada ale przebieg jest zdumiewająco niski. http://otomoto.pl/renault-megane-C28213389.html Pojechałem (Szczecin - Koszalin i z powrotem) Zobaczyłem Malowana Tragedia Szukam dalej :!: Oprócz tej oferty wyszukałem też http://otomoto.pl/renault-megane-b-dobry-stan-k-serwisowa-C28374095.html Ktoś może już ją oglądał, a jeżeli nie może ktoś z Was na chłodno jest w stanie ocenić z czym mam do czynienia. Generalnie nastawiam się na MII phII, 1.6 kombi, 2006-2007 do 20tyś, Oglądałem już kilka aut i mam jeszcze pytanie co do wyprysków rdzy na tylnich nadkolach, czy jest to często spotykana sprawa w MII 2006-2007 ? Edytowane 9 Kwietnia 2013 przez radzik28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzio668 Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Powinien być dział typu czarna lista I tam ogłoszenia z nazwą aukcji :!: Żeby nikt inny już nie pytał i ktoś kto szuka wiedział że szkoda czasu na takie autko :!: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Oglądałem już kilka aut i mam jeszcze pytanie co do wyprysków rdzy na tylnich nadkolach, czy jest to często spotykana sprawa w MII 2006-2007 ? Jak nic nie było robione, albo robił to profesjonalista to rdzy nie powinno być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzik28 Opublikowano 18 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Widocznie w tych co oglądałem nie robił tego profesjonalista . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extreme666 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 W Twoim poście jest aktualne jedynie ogłoszenie z Gratki/Gorzów Wlkp.Co do nadwozia.I z przodu i z tyłu coś było robione.Przynajmniej na zdjęciach dość przyzwoicie to wygląda. Co do wnętrza-może i czepiam się,ale nie bardzo mi pasuje kierownica do końcówki dźwigni zmiany biegów.Jeśli pamiętam to obszyte powinny być obydwa elementy a schemat biegów - lakierowany..Jeśli się mylę to niech ktoś mnie poprawi.Oczywiście pięknie wypisane informacje o serwisie-do sprawdzenia w ASO.ESP-do sprawdzenia czy jest,gdyż nie bardzi widać czy jest wyłącznik.Trochę podniszczone jest siedzenie kierowcy. Największa niewiadoma to owe "auto do opłat".Nie wiadomo jak długo ta meganka jest w kraju a wszystkie opłaty należy uiścić w stosownych terminach o czym często zapominają "dzicy" importerzy,ale częto przypominają o tym nabywcom odpowiednie instytucje.Nie wiadomo jaka będzie ew.forma sprzedaży a nie daj Boże "na Niemca".Brak tablic wyklucza jazdę próbną. Generalnie auto dość ciekawe wizualnie,ale ze wskazaniem na konieczność weryfikacji danych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzik28 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 (edytowane) Dzięki za opinie Nie aktywne liniki odwiedziłem osobiście w marcu ... - :P ;) Tak jak piszesz, niestety Pan sprzedawca to chyba "dziki importer" nic of fakturze itd. Na pytanie dotyczące z kim umowa, odpowiedz - z Niemcem. Auto było na aukcji już wcześniej, czyli stoi już około miesiąca. Widziałem już kilka meganek i wydaje mi się również, że w tej wersji powinna być przy schowku listwa ozdobna ? Zastanawiam się czy w ogóle tam jechać ? Widzę że, mam do czynienia z czynnym użytkownikiem megane. Mam wiec pytanie kontrolne co do normalności odczucia podnoszenia się drążka od zmiany biegów przy dodawaniu gazu, norma czy poważniejsza sprawa ? Edytowane 11 Kwietnia 2013 przez radzik28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 . Mam wiec pytanie kontrolne co do normalności odczucia podnoszenia się drążka od zmiany biegów przy dodawaniu gazu, norma czy poważniejsza sprawa ? Uszkodzona poduszka tylnia podtrzymująca skrzynię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzik28 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Też tak myślałem .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extreme666 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Jeśli masz choćby małe wątpliwości-nie jedź.To co napisałeś to potwierdza tylko,że facio jest oszustem i do tego skarbowym. A tak po prawdzie.Od kiedy na zachodzie za bezcen sprzedają doskonałe auta?Właściwie na dzień dzisiejszy trzeba by się pytać:do kiedy takie auta sprzedawali. Szukaj może coś od prywatnego sprzedawcy.Przynajmniej parę lat jakiejś udokumentowanej prawdy będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bort8891 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Witam; Będę miał do sprzedania Grandtoura w wersji Business Line z listopada 2007 roku, silnik 1,6 16v, kolor szary eclipse metalik, przebieg na dzień dzisiejszy 98 tys. km, auto zakupione w Renault Brzeziccy. Będę go sprzedawał, ponieważ otrzymam samochód służbowy. Gdyby kolega był zainteresowany, proszę o kontakt na priv- podam numer VIN do sprawdzenia w ASO i przybliżę wyposażenie auta oraz historię napraw ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzik28 Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 (edytowane) Dzięki za ofertę. Ale wczoraj nabyłem focusa kombi Amber X 1.8 TDCi z 2009. Niestety szukałem czegoś sensownego odnośnie megane II 1.6 w kombi ale zwykle były to "igły" że aż kuło w oczy, a jeździć czymś trzeba ;) Edytowane 16 Kwietnia 2013 przez radzik28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi