Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Blokada Immobilisera

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich Serdecznie. Jestem tu nowy i nie mam jeszcze zielonego pojęcia jak działa Forum, wiec proszę o wybaczenie :notacrook:

Mam problem z immobiliserem . wczoraj kluczyk przestał mi migać ale po chwili kontrolka znow zapaliła, niestety nie mogłem zamknąć drzwi ani otworzyć.

Kupiłem nowe baterie , no i postanowiłem zakodować kluczyk bo nie działał. wpisuje kod i Fail! migaja te dwie kontrolki widoczne na załączniku. gdy wyłącze zapłon i robie dalej to co trzeba znów miga kontrolka od immobilisera . Co robić? czy kod jest dobry? czy jakaś większa awaria?

post-56840-0-82660200-1363846618_thumb.jpg

Po pierwsze, czy w kluczyku miga dioda bo nie zrozumiałem. Jeśli nawet nie miga, to weź aparat cyfrowy(telefon) i skieruj jego obiektyw na diodę w kluczyku. Naduś kluczyk i patrz w wizjer, jeśli nie widać błyśnięcia, oznacza że padł kluczyk. Po drugie, skąd masz ten kod? I jak go wpisujesz i gdzie, bo niejasno napisałeś. Jeśli masz 4-cyfrowy kod do odpalenia auta, to włączasz zapłon, naciskasz przycisk od centralnego na konsoli środkowej, i liczysz błyśnięcia diody od IMO, przykładowy kod - 4351, przytrzymujesz przycisk, liczysz 4 błyśnięcia i puszczasz, zaraz po tym znowu przytrzymujesz i liczysz 3 błyśnięcia, itd. Po ostatniej dobrze wprowadzonej liczbie dioda powinna zgasnąć i auto powinno odpalić. Jeśli czegoś jeszcze nie wiesz, poczytaj forum, jest tutaj obszerny temat na ten temat :notacrook:

Właśnie w Tym Problem że wszystko Co Pan napisał teraz zrobiłem. Kod znalazłem pod obudową Kluczyka. przewaliłem już tyle stron na ten temat ze masakra.

Lecz nadal nie wiem dlaczego nie chce sie odblokować.

Dodano: 24 mar 2013 - 15:15

Witam Mam Jeszcze Jedno Pytanie. chodzi mi o to czy mógłby mi ktoś wygenerować Kod do immobilizera? bo ten który mam podany nie działa. jeśli byłby dobry jestem w stanie zapłacić za usługę ..

Jeśli właściwe numery wpisałeś w program, a kod jest niepoprawny, to nawet zapłata za kod nic nie mieni.

Można się spodziewać, że albo nie te numerki albo kluczyk ma zmienioną obudowę, a w niej inne numerki.

Płatne to zdobycie tego kodu w ASO, z danych Twojego auta, co nie oznacza, że będzie pasował, jeśli przykładowo komputery zostały w aucie poza ASO zmienione.