Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

OBRĘCZE KÓŁ Z LEKKICH STOPÓW (ALUFELGI)

Mistic

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli myślisz o felgach by Renault ( jak na zdjęciu) to możesz na nie założyć wąskie opony, więc nie będzie żadnych różnic.

W moim samochodzie (1,6)w zasadzie nie ma różnic w przyśpieszeniach po założeniu alusów 17".

Zdrówko

chciałbym kupić alufelgi do mojej Megi, ale niestety mam czujniki cisnienia w oponach... slyszalem ze jesli chce sie kupic felgi trzeba kupic tez czujniki :-/ a to koszt po 200 zeta do kazdej felgi :-? a niestety mam kołpaki :-( i tak nie moze byc. co radzicie?

To takie jak moje.

Dezent F?

Świetnie się prezentują na samochodzie.

alusy2703071ip1.jpg

Ja to właśnie przerabiałem.

Jeżeli masz zainstalowany system wykrywający czujniki ciśnienia to masz 2 wyjścia:

1. Każdorazowo przekładać czujniki

2. Zakupić i zainstalować nowe w nowych felach. Są to czujniki adaptujące się, więc z tego co wiem nie ma potrzeby każdorazowo zmieniać nastawów kompa.

Moje kosztowały około 150zł/szt netto.

Faktycznie podnosi to koszt, ale do większych felg (np 17") musisz dać opony o niższym pfofilu - 45, więc bezpieczniej jest te czujniki posiadać.

Polecam felgi dezent F 17" x7j i opony 215x45x17.

zdrówko :)

dzieki za tak wyczerpujaca odpowiedz :) a czy przy przekladaniu czujnikow nie ma problemow? to jakies dodatkowe koszty? a co do felg te co polecasz sa extra tylko niewiem czy 17'' to nie za duzo... myslalem o 16'' ale w sumie 1 cal to woole czuc roznice? :] a i w tym miejscu chciałem wyrazic podziw dla Twojej Megi Basenji :) szczegolnie wnetrze jest git ;-) pozdro 8-)

Te alesio są super. Widziałem albo ten samochód. Albo takie same. Albo bardzo podobne. Obróciłem głowę jak za piękną Kobietą...

Kwestia gustu. Moim zdaniem. Nie chcę pisać bo Basenji się obrazi. :)

Między 15 a 16 czuć różnicę między 16 a 17 czuć tak samo różnicę. Jeżeli zależy Ci na wyglądzie to weź 17. Jak na komforcie to 15!. Jak po części na tym i na tym to 16.

A Temat już był wałkowany. Sugeruje zamknięcie kolejnego wątku.

pokaz fotke z profilu na tych dezentach

Dobrze, ale muszę najpierw umyć samochód :-/

zdrowko

A ja uważam, że jeżeli masz brać 16-stki to jednak pójdź za marzeniami i przemyśl 17".

Naprawdę nie ma znaczącej różnicy w komforcie jazdy.

Co do kosztów instalacji czujników- Renault Ossowscy zrobili to dla mnie za darmo.

Wytłumaczyłem im, że czujniki, które brałem od nich to tak samo jakbym brał opony.

Dzięki za podziw.

Hadson - oczywiście to gestia gustu, więc nie obrażam się.

Masz prawo krytykować ( najlepiej konstruktywnie), bo to zawsze pomaga.

Zdrówko