Hadson Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Nie rozumiem dlaczego na 17 ma być spadek mocy. Obwód koła jest taki sam zarówno na 15, 16, 17. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Koło cieższe, szersze, wieksze opory toczenia, a co za tym idzie wiecej mocy trzeba by nimi krecic. To norma ze do malych silnikow nie zaklada sie duzych felg, bo spadaja osiagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basenji Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Jeżeli myślisz o felgach by Renault ( jak na zdjęciu) to możesz na nie założyć wąskie opony, więc nie będzie żadnych różnic. W moim samochodzie (1,6)w zasadzie nie ma różnic w przyśpieszeniach po założeniu alusów 17". Zdrówko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 felgi sa dosc waskie jak na 17", maja tylko 6,5 szerokosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mister Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Myślę też nad czymś takim: i nie wiem co wybrać żeby było dość oryginalnie... a może jakieś inne możecie zaproponować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serek Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 chciałbym kupić alufelgi do mojej Megi, ale niestety mam czujniki cisnienia w oponach... slyszalem ze jesli chce sie kupic felgi trzeba kupic tez czujniki :-/ a to koszt po 200 zeta do kazdej felgi :-? a niestety mam kołpaki :-( i tak nie moze byc. co radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basenji Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 To takie jak moje. Dezent F? Świetnie się prezentują na samochodzie. Ja to właśnie przerabiałem. Jeżeli masz zainstalowany system wykrywający czujniki ciśnienia to masz 2 wyjścia: 1. Każdorazowo przekładać czujniki 2. Zakupić i zainstalować nowe w nowych felach. Są to czujniki adaptujące się, więc z tego co wiem nie ma potrzeby każdorazowo zmieniać nastawów kompa. Moje kosztowały około 150zł/szt netto. Faktycznie podnosi to koszt, ale do większych felg (np 17") musisz dać opony o niższym pfofilu - 45, więc bezpieczniej jest te czujniki posiadać. Polecam felgi dezent F 17" x7j i opony 215x45x17. zdrówko :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 te z czarnej meganki to alessio f1 a denzenty wygladaja dosc marnie w porownaniu do f1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basenji Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Chyba odwrotnie. To f1 przypomina . zdrówko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 pokaz fotke z profilu na tych dezentach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serek Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 dzieki za tak wyczerpujaca odpowiedz :) a czy przy przekladaniu czujnikow nie ma problemow? to jakies dodatkowe koszty? a co do felg te co polecasz sa extra tylko niewiem czy 17'' to nie za duzo... myslalem o 16'' ale w sumie 1 cal to woole czuc roznice? :] a i w tym miejscu chciałem wyrazic podziw dla Twojej Megi Basenji :) szczegolnie wnetrze jest git ;-) pozdro 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mister Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 To które byście wybrali: alessio f1 czy te renault co wcześniej dałem zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Te alesio są super. Widziałem albo ten samochód. Albo takie same. Albo bardzo podobne. Obróciłem głowę jak za piękną Kobietą... Kwestia gustu. Moim zdaniem. Nie chcę pisać bo Basenji się obrazi. :) Między 15 a 16 czuć różnicę między 16 a 17 czuć tak samo różnicę. Jeżeli zależy Ci na wyglądzie to weź 17. Jak na komforcie to 15!. Jak po części na tym i na tym to 16. A Temat już był wałkowany. Sugeruje zamknięcie kolejnego wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serek Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 skoro tak to chyba zdecyduje sie na 16'' ;-) teraz tylo kwestia kase zebraz, ale jakos to bedzie, dzieki za rady pozdro :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basenji Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 pokaz fotke z profilu na tych dezentach Dobrze, ale muszę najpierw umyć samochód :-/ zdrowko A ja uważam, że jeżeli masz brać 16-stki to jednak pójdź za marzeniami i przemyśl 17". Naprawdę nie ma znaczącej różnicy w komforcie jazdy. Co do kosztów instalacji czujników- Renault Ossowscy zrobili to dla mnie za darmo. Wytłumaczyłem im, że czujniki, które brałem od nich to tak samo jakbym brał opony. Dzięki za podziw. Hadson - oczywiście to gestia gustu, więc nie obrażam się. Masz prawo krytykować ( najlepiej konstruktywnie), bo to zawsze pomaga. Zdrówko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi