Kwfiatusek Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Mój mechanik po opisaniu problemu,1,5 tygodnia temu stwierdził,że to NA PEWNO problem czytnika lub wału korbowego. Wczoraj dzwonił,że z nimi wszystko OK i to problem karty...bo autko działa sprawnie tylko karta nie za każdym razem nie daje się czytać. Koszt naprawy 150zł.Muszą ja tylko rozciąć i coś tam pozmieniać. Coś czuje ,że to nie to. A jak to to, to szkoda,że jednak nie wysłałam tej karty do gościa z Kaczor-załatwiłby sprawę za 60zł. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk33 Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Czesc zanim dzasz pociac i przerobic swoja karte sproboj odpalic auto trzymajac ja na wysokosci kolana prawej nogi,jesli zacznie odpalac to masz popsuty czujnik ktory znajduje pod lewarkiem skrzyni biegow (scenik 2),mialem ten sam problem i tez porabilem karty itd.i wciaz byl problem i dopiero w serwisie doszli do tego czujnika, a co ciekawe podpieli go pod kompoter i vag nic nie wykryl a zaplacic trzeba bylo.Pozdrawiam Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki i 5.7 - logika wypowiedzi P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zonker Opublikowano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 (edytowane) Witam, mój brat posiada podobnym problem w Scenic II 2003r 1.6 16v +LPG sekwencja. Po włożeniu karty wciśnięciu bądź sprzęgła lub hamulca i wciśnięciu START nie odpala. Rozrusznik kręci. Kontrolki świecą normalnie nie przygasają. Nie ma żadnych komunikatów o błędzie. Czasem jak auto postoi kilka godzin odpali za pierwszym razem. Na obie karty reaguje tak samo czyli tylko kręci rozrusznikiem i tyle. Pierwszy mechanik wymienił akumulator i było tydzień dobrze. Następny pompkę i znowu tydzień spokoju. A teraz co wy koledzy proponujecie zrobić? (wrzucanie biegu ze sprzęgłem i próba odpalenia, zamykanie otwieranie samochodu i przekładanie karty testowane ze 100 razy) W aucie poprzedni właściciel wymieniał licznik. Edytowane 6 Grudnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Proponuję poszukać tematów odnośnie czujnika położenia wału korbowego i go umyć lub wymienić jak nie trzyma parametrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zonker Opublikowano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 jak uda się zapalić to silnik lekko drga na luzie... w kabinie czuć mały dyskomfort Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi