Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, kupiłem Scenica 2007r. z nawigacją , niestety nie mam płyty, nawigacja ma menu polskie, jednakże "woła" płytę , w związku z tym mam pytanie jaką płytę kupić (cd czy DVD) z mapą Polski. Jestem "zielony" w kwestni nawi. Drugi problem ,to że nie potrafię ustawić stacji radiowych nie mam instrukcji do obsługi tego radia Carminat. Nie wiem nawet jaki to model tej nawigacji , tylko jest napis na nawi-radio - Carminat i nic pozatym.

Nie , sterowanie mam z radia , w navi mam odnośnik do systemu i na ekranie pojawia się nw napisy:

DJDAR3K - 4R-R2

HW Number 0102

SW Number 0218

Langue 0552

08/07

Myślałem o poszukaniu i wypaleniu z Chomika , ale nie wiem jaki typ mapy szukać (są jaieś V31 , V29 czy coś w tym stylu)

Dodano: 03 kwi 2013 - 16:37

Coś takiego :

REGULAMIN FORUM JASNO MÓWI O ZASADACH ZAMIESZCZANIA ZDJĘĆ NA FORUM ;)

Edytowane przez Prezes

Moim zdaniem, jesli nie masz sterowania w podłokietniku to jest to Carminat Navigation Informée 2 / Carminat CD Bluetooth

W tych rocznikach były 2 rodzaje nawigacji, a jeden już wykluczyliśmy.

Link:

http://renault.navigation.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/Navteq-RenaultEurope-Site/en_GB/-/EUR/ViewStandardCatalog-Browse?CatalogCategoryID=xRAKCghB.QoAAAEd9EcIIRmQ&ShowAllProducts=YES&CatName=RenaultEUCatalog_Scenic_2007

Najnowsza mapa jak widać to wersja V32:

http://renault.navigation.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/Navteq-RenaultEurope-Site/en_GB/-/EUR/ViewStandardCatalog-Browse?CatalogCategoryID=RFoKCghBcnUAAAEdF78IIRmy&ShowAllProducts=YES

Widzę, że wiesz gdzie szukać, więc wystarczy załatwić obraz płyty, wypalić i powinno działać.

Wersje carminat DVD są oznaczone przeważnie numerem z jednym miejscem po przecinku, np V32.2 i to u Ciebie nie zadziała.

Ciekawa sprawa, że masz polską nawigację, być może ktoś już w niej grzebał, no chyba że to tylko język komputera pokładowego.

Tu można jeszcze podejrzeć jakie nawigacje są już spolszczone:

http://www.uczymyautapolskiego.pl/produkty/renault.html

Menu i głos masz po polsku, więc ktoś zrobił spolszczenie za Ciebie. To zostaje w aucie, natomiast mapa jest czytana z płyty. Znalazłem jedną mapę w necie w ciągu chwili, więc jest tego na pewno więcej. Jak masz wersję CD to musi być CD.

Mam wgraną mapę z 2009r. , załatwiłem sobie mapę V31 na CD , jest w trzech płytach , i teraz moje pytanie jak ją wgrać w moją nawi? Tzn. mam je po kolei wrzucać? Czy automatycznie zmaże mi tą starą i wgra nową? Nie chcę czegośc spieprzyć , może dlatego moje pytanie dla niektórych jest lakoniczne.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Videos

• Ogłoszenia

• Polecana zawartość

• Nawiew tylnej kanapy - Megane 3
      Witam, planuje zakup Megane 3 Grandtour. Przegladajac ogloszenia nie widze aby jaka kolwiek miala nawiew na tylnia kanape. Pytanie czy jesrt to do zrobienia ? Może części z laguny 3 beda pasować ? Robił, ktoś cos podobnego ? Wymysliłem sobie kupno M3 1.5 dCi 110km, do tego chciałbym na start zrobić chip zeby podniesc moment  obrotowy i zyskać pare km. Później  chciałbym wrzucić jeszcze radio 2din z możliwością podpięcia kamery cofania i gniazdo zapalniczki lub usb do ladowania dla pasazera z tylu. Aczkolwiek najbardziej mnie nurtuje czy jest opcja na ten nawiew do tylu dla pasażerów. Jeżeli to pomocne... jestem gotow zrezygnować z tego joysticka jesli takowa wersja jaka kupie bedzie go posiadać. jezeli bedzie trzeba zmienić caly ten tunel . Dla mnie jest elementem zbędnym. W tym miejscu bardziej pasowałby jakis schowek z zasuwana roletka, albo poprostu miejsce na kubek. 

Jesli był taki temat poruszany to podlinkujcie. Nie znalazlem nic co by zaspokoiło moje pytania. Widziałem wątek o M4 ale te auta chyba troszeczke sie różnią ? 

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6  - Prezes

• 18 odpowiedzi
    • Nowy Bigster: Wyższy Wymiar Dacii
      Dacia prezentuje nowy model Bigster, który wprowadza markę na wyższy poziom, oferując unikalną propozycję w segmencie C-SUV. Ten model, zgodnie z tradycją marki, zapewnia bogactwo cech i technologii w przystępnej cenie. Bigster to samochód, który łączy solidność, przestronność i nowoczesne technologie, spełniając oczekiwania najbardziej wymagających klientów.
      • 0 odpowiedzi
    • Jak sprawdzić kod silnika?
      Czy można jakoś odczytać kod silnika i skrzyni biegów z naklejki czy VINu? Jeśli tak to jak?
      • 10 odpowiedzi
    • Cześć, w przeciągu dwóch tygodni mam odebrać swoje megane 1.3 tce 140. 
      Powiedzcie proszę bo gdzieś wyczytałem, że nowoczesne silniki wraz z olejami są tak skonstruowane, że nie trzeba wymieniać oleju po 1000-2000km od wyjechania z salonu.
      Jak to w praktyce wygląda aby samochód służył długie lata?
      • 34 odpowiedzi
    • Używana Tesla z certyfikatem
      Niedawno trafiłem na wydaję mi się ciekawą opcję, żeby wejść do świata "elektryków". Chodzi o używane samochody marki Tesla, na stronie www.tesla.com/pl_PL/inventory/used - używane można wyszukać używane modele Tesli z certyfikatem. Zakładam, że są one po weryfikacji mechaniki i elektryki. Z tego co czytałem i szukałem w necie to akumulator w Teslach trzyma swoją pojemność całkiem dobrze nawet pomimo upływu czasu, pamiętam, że był z tym duży problem w Nissanach Leaf, które bardzo szybko traciły dostępną pojemność. Wracają do Tesli, to można wejść w szczegóły ogłoszenia, są real photos i co najważniejsze roczna gwarancja. Oczywiście liczę się z tym, że zaraz zostanę zjedzony przez fanów aut spalinowych (też je lubię), ale ... taka używana Tesla z gwarancją to może być ciekawa opcja.

• 17 odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!