adrach Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 Chciałbym zdalnie odpalać silnik w Megane I (ph2). Maksymalna odległość to ok. 15 m. Prosiłbym o sugestie, pomysły ... DZIĘKI !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 Niektóre centralki alarmowe np. proxima, umożliwiają taki zdalny rozruch. Konieczne jest jeszcze założenie czujnika, który wykrywałby czy zapięty jest jakiś bieg. Pozostaje kwestia wpięcia się w instalację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 A nie będzie problemu z immo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel500 Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 Witam.Moj znajomy ma taki typ uruchamiania w Honda Civic (rocznik coś około 1995).Przyznam ze bajer ciekawy.Pierwsza sprawa (przycisk na pilocie) to właczenie zapłonu w aucie (pewnie tez rozblokowanie immobilisera).Drugim przyciskiem uruchamia rozrusznik.Co wiecej ,zimą to dobry sposob na rozgrzanie auta nim do niego wsiądziemy.Koszt urzadzenia to 120zł.Zasieg jaki widziałem to jakies 25-30 metrow.Montaż we własnym zakresie... Jak kumpla złapie to zapytam jaka firma wyprodukowała urządzonko.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrach Opublikowano 27 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 ... zimą to dobry sposób na rozgrzanie auta nim do niego wsiądziemy ... Zasięg to jakieś 25-30 metrów. Dokładnie o to chodzi :) Daniel, czekam z niecierpliwością na wieści od Ciebie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel500 Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Niestety kolega juz kupił auto z takim sposobem odpalania i nie jest w stanie cokolwiek powiedziec mi na jego temat :-/ Natomiast na Allegro wybuszowałem jedynie cały alarm z takim sposobem uruchamiania (posiada tez czasowe ustawienie-nawet nie musisz wstawac -auto odpali sie o okreslonej godzinie).Zeby nie było tak różowo-alarm z allegro to nieznana mi firma i widze ze nie posiada własnego zasilania( akumulatora).No i chyba nie ma sensu montowac całego alarmu dla jedynie zdalnego palenia.. link do aukcji : http://moto.allegro.pl/item269946756_alarm...odpalanie_.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Tylko trzeba Immo z samochodu wywalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi