Megi Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 Sluchajcie, a jak to jest z tymi przegladami gasnicy, czy w ogole mozna w jakis sposob sprawdzic czy ona dziala w inny sposob niz po prostu ja uzyc? Przeciez nie raz sie okazywalo ze na 5 gasnic w budynku dziala tylko jedna. Rozumiem ze przeglad trzeba robic, ale on chyba tak naprawde nie daje zadnej gwarancji ze gasnica zadziala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 Dzieje się tak, bo ludzie nie znają zasady jej używania - naciskają i Qpa. To trzeba raz nacisnąć i puścić i chwilkę odczekać (ok 3 sek.) aż gaz wymiesza się z proszkiem i wtedy walić na maxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackuc Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 ja swoja apteczke doposazylem po brzegi w lepce, bandaze, opaski, NOZYCZKI!!!!!!!! (tego zawsze brakuje w "tych" sytuacjach!!!!) i takie tam jeszcze... nawet ze szpitala wynioslem (po pobycie) parenascie mini gazikow jalowych 2w1 (suchy + odkazajacy), bo standardowa zawartosc zakrawala o zbrodnie w jasny dzien... ;P należy jeszcze zaopatrzyć się w specjalny nóż do przecinania pasów. oczywiscie nie można go wozić w bagażniku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 Terminologia przeglądów technicznych sprzętu pożarowego jest określona w ustawie o działaniu inspektorów BHP i PPoż i dodatkowo w rozporządzeniu ministra (transportu (wtedy się tak to nazywało?) niestety nie mam pierwszej strony tego dziennika [ Dodano: 2007-02-20, 20:00 ] i tak: pojazdy nazwijmy w skrócie prywatne nie służące do przewozu osób w celach zarobkowych itp raz do roku pojazdy używane jako transport publiczny (w tym wojskowe, policyjne, straż pożarna, straż miejska, autobusy, busy, taxówki, itd ) 6 miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tunia Opublikowano 22 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 a ile razy mozna legalizować gaśnicę?? Jest jakaś zasada?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 22 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 az ci powiedza ze nie mozna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 22 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 Tunia, dopóki zakład legalizujący będzie miał do tego typu naboje i proszek się nie zbryli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 22 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 legalizacja kosztuje 10zl a nowa gasnica 15 :roll: ja wole na wiwat wypryskac gasnice i kupic pewna,nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 22 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 tak ale nowa nie znaczy dobra, bo nie wiesz ile leżała na półce w sklepie, w jakich warunkach była przechowywana, czy jej cena nie wynika z wadliwej serii produkcyjnej, ja kupuję nową co roku i daję do pana który u mnie w pracy zajmuje się sprzętem ppoż sprawdza nakleja naklejkę z legalizacją i mam spokój. Bezpieczeństwo jest u mnie na pierwszym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 22 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 nie wiem czy jest dobra ale podejrzewam ze gasnica ktora lezy 4 lata w bagazniku ( lato 35stopni zima - 20 ) moze sie gorzej sprawowac niz "nowa" ze sklepu, mimo ze ma przeglady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 22 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 dlatego robi się przeglądy gdzie pracownik sprawdza stan naboju z gazem lub daje nowy i stan proszku gaśniczego czyli czy jest sypki a nie zbity, następnie zakłada nową uszczelkę pod gwint i nakleja nalepkę legalizacyjną. Do tego przepis mówi o corocznej legalizacji, i nie należy sugerować się napisem na gaśnicy ważna 3 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 31 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 Del Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 31 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 hmm ciekawe rozwiązanie postaram się zaadaptować do siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vmax-r Opublikowano 31 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 No dobry patent chociaż jak z tyłu jeździ wiercipięta albo osoba z chorobą wędrujących nóg to może być biało w aucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrTea Opublikowano 31 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 No nieźle gojgien... dobre miejsce .. w najbliższym czasie postaram sie również skopiować Twój pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi