Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Dziwne działanie karty

lukilodz83

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam taki problem po dorobieniu u magika karty do scenica II. Nie miałem drugiej karty (miałem ale do megan i to z HF) więc miała pójść w rozliczeniu i za 170zł miał dać magik czystą kartę i zaprogramować.

1. problem to nie mógł skomunikować kompa z autem ale jakoś poszło, jak w końcu zaprogramował "czystą kartę" to udało się odpalić i zgasić silnik ale nie działa zamykanie i otwieranie.

2. przełożył transponder do innej karty ale nadal otwieranie i zamykanie nie działa ale karta jest widziana w czytniku i da się odpalić.

Przykre, że pan nie ma pomysłu co może być nie tak. Póki wszystko idzie zgodnie ze schematem to jest cacy (i w sumie całkiem proste - tylko dostęp mieć do oprogramowania) ale jak coś się kopsa to zaczynają się schody i to strome.

3. załamałem się, bo w Łodzi chyba nikt inny się tym nie zajmuje, a pan jako rozwiązanie zaproponował, że weźmie tą kartę od megan z HF (podobno trudno osiągalna) i da tą działającą tylko w połowie za 50zł.

Może ma ktoś z was pomysł co może być nie tak? Po telefonie do ASO pan powiedział, że trzeba by jeszcze raz skonfigurować (czyli przyuczyć) kartę ale nie ma pewności, że to to, a u nich taka "próba" to 150zł.

Jak ktoś ma jakiś pomysł gdzie może być przyczyna takiej dziwnej sytuacji to proszę o PILNĄ poradę.

Tak tylko, że w tej sytuacji albo ktoś na forum będzie wiedział co może być nie tak albo nie. Karta jak wygląda każdy wie i niczym się nie różni od innych, problem raczej jest w bebechach albo w złym zakodowaniu, tylko czemu działa zapłon ale nie zamek.

Zapłon działa na pastylke a drzwi na radio , na 90% źle przygotowana karta nie pod ten typ auta , z tego co opisujesz to programuje prekodowane karty pod model auta

Jak chcesz to sprawdź, wyjmij baterię a auto odpali jak będzie karta w czytniku

Edytowane przez cinas_