lukilodz83 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Witam, mam taki problem po dorobieniu u magika karty do scenica II. Nie miałem drugiej karty (miałem ale do megan i to z HF) więc miała pójść w rozliczeniu i za 170zł miał dać magik czystą kartę i zaprogramować. 1. problem to nie mógł skomunikować kompa z autem ale jakoś poszło, jak w końcu zaprogramował "czystą kartę" to udało się odpalić i zgasić silnik ale nie działa zamykanie i otwieranie. 2. przełożył transponder do innej karty ale nadal otwieranie i zamykanie nie działa ale karta jest widziana w czytniku i da się odpalić. Przykre, że pan nie ma pomysłu co może być nie tak. Póki wszystko idzie zgodnie ze schematem to jest cacy (i w sumie całkiem proste - tylko dostęp mieć do oprogramowania) ale jak coś się kopsa to zaczynają się schody i to strome. 3. załamałem się, bo w Łodzi chyba nikt inny się tym nie zajmuje, a pan jako rozwiązanie zaproponował, że weźmie tą kartę od megan z HF (podobno trudno osiągalna) i da tą działającą tylko w połowie za 50zł. Może ma ktoś z was pomysł co może być nie tak? Po telefonie do ASO pan powiedział, że trzeba by jeszcze raz skonfigurować (czyli przyuczyć) kartę ale nie ma pewności, że to to, a u nich taka "próba" to 150zł. Jak ktoś ma jakiś pomysł gdzie może być przyczyna takiej dziwnej sytuacji to proszę o PILNĄ poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Telefon i zaciągniecie wiadomości tu; http://www.el-cars.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukilodz83 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Dzięki za sugestie ale telefon nie wiele dał. Choć kilka ciekawych informacji się dowiedziałem ale bezpośrednio w temacie nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Raczej karta do wysłania i UCH do Arka , nikt za bardzo nie rozdaje tajemnej wiedzy przez telefon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukilodz83 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Nie chodzi mi o instruktaż kodowania karty, bo wiem jak to wygląda. Chodzi o sytuację gdy nie wszystko idzie podręcznikowo i co może być tego przyczyną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Ciężko diagnozować na odległość, lekarz też chce widzieć pacjenata ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukilodz83 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Tak tylko, że w tej sytuacji albo ktoś na forum będzie wiedział co może być nie tak albo nie. Karta jak wygląda każdy wie i niczym się nie różni od innych, problem raczej jest w bebechach albo w złym zakodowaniu, tylko czemu działa zapłon ale nie zamek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 (edytowane) Zapłon działa na pastylke a drzwi na radio , na 90% źle przygotowana karta nie pod ten typ auta , z tego co opisujesz to programuje prekodowane karty pod model auta Jak chcesz to sprawdź, wyjmij baterię a auto odpali jak będzie karta w czytniku Edytowane 25 Kwietnia 2013 przez cinas_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukilodz83 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Magik twierdzi, że kupuje już przygotowane transpondery i robi tylko Scenici i tylko takie kupuje. Czyli może źle mu prekodowali transponder i stąd źle zakodowana karta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi