martini0030 Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Witajcie Mam ostatnio dziwny objaw w mojej megii jadąc np na drugim biegu bez gazu auto powinno się toczyć i raczej zwalniać hamować silnikiem tym czasem moja megna sama jakby wyrywała do przodu musze wtedy szybko wcisnąć sprzęgło jest to trochę niebezpieczne szczególnie w korku. Następnie chcąc auto rozpędzić czuje jak by sie troche gorzej wkręcała na obroty po czym po kilku dniach wszystko wraca do normy. Co to może być? Czy to normalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Chyba to jest objaw uszkodzonej turbiny.Nie bierze ci oleju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martini0030 Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Nie olej praktycznie od wymiany do wymiany :) zmieniam co 10 tyś km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hulajnoga10 Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Hmm ja mam tak samo. Wrzucam dwójkę, auto zaczyna przyspieszać ale po chwili zwalnia i się dusi bez dodawania gazu. Mam tak od zakupu auta. Przejechałem 30k i żadnych innych negatywnych objawów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martini0030 Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 czyli ten typ tak ma? trochę to dziwne bo mój potrafi np przez dwa tygodnie jeździć dobrze a później przez kilka dni szwankuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Może też być ze dostaje duże dawki paliwa. A sprawdziłeś ile spala chwilowo jak jest na 2 biegu jak gwałtownie rusza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martini0030 Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 jeździłem dzisiaj clio 1,5 dci kolegi i u niego taki objaw nie występuje wiec jestem pewny, że coś jest nie tak. zwróce uwage na to chwilowe spalanie może faktycznie za dużą dawkę paliwa dostaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raftych Opublikowano 24 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Witajcie Mam ostatnio dziwny objaw w mojej megii jadąc np na drugim biegu bez gazu auto powinno się toczyć i raczej zwalniać hamować silnikiem tym czasem moja megna sama jakby wyrywała do przodu musze wtedy szybko wcisnąć sprzęgło jest to trochę niebezpieczne szczególnie w korku. Następnie chcąc auto rozpędzić czuje jak by sie troche gorzej wkręcała na obroty po czym po kilku dniach wszystko wraca do normy. Co to może być? Czy to normalne? Dodano: 24 maj 2013 - 10:17 u mnie było podobnie problemem był pedał gazu ,przeczyściłem styki i narazie wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi