cezet Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Wczoraj i mnie dopadły przygody z elektryką. Po weekendowch deszczach w trakcie jazdy zaczęło się od zapalenia kontrolki ABS...po kilku minutach zapaliła się kontrolka trakcji i wyświetlił się komunikat ESP/ASR DEFEKT i jakoś to szło dalej normalnie, ale kilka kilometrów dalej autem szarpnęło, zapaliła się kontrolka silnika i auto straciło moc i zaczęło telepać silnikiem jakby pracowało na trzech garach. Cewki sprawdzone, więc to nie to. Sytuacja się pojawia zarówno na gazie jak i na benzynie. Na zimnym i ciepłym silniku :) Macie jakiekolwiek pomysły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 (edytowane) A świece wymienione na nowe? Edytowane 29 Kwietnia 2013 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezet Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Nie, ale chyba są oki - odłączałem cewki po kolei na działającym silniku i przy każdej zachowywał się tak samo - auto podgasało w identycznym tempie, więc świece i cewki na mój chłopski rozum odpadają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi