pierniczek Opublikowano 1 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 (edytowane) Cześć, szukam swojego pierwszego samochodu. Natrafiłem na ofertę Megane jak w temacie. Megane I phII 1.4 16v, rocznik 2001, przebieg podobno 200400 km, drugi właściciel, LPG z 2006 roku STAG 200 - podobno działa bez problemów, światła przeciwmgłowe, ABS, autoalarm, poduszki powietrzne, immobiliser, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, centralny zamek, radio, wspomaganie kierownicy, komputer, tapicerka welurowa. Proszę o opinie odnośnie tego egzemplarza na podstawie tych niepełnych jednak informacji, które można wyciągnąć ze zdjęć. Pokusiłem się o własne uwagi, dla sprawdzenia na jakim poziomie jest moja wiedza, ale to w sumie nie ważne, bo i tak jadę z mechanikiem, jednak sam chciałem się sprawdzić. Oto zdjęcia i moje uwagi do nich: Edytowane 1 Maja 2013 przez pierniczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi92 Opublikowano 1 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 Co do szczelin na masce u mnie sa takie same a auto nie jest bite bo od nowosci u mnie, Renault ma tolerancje na spasowanie elentów do 7mm. Rdza na nadkolach wychodzi nawet w modelach bez przygód. Uszczelka w drzwiach najnormalniej w świecie mógł ktos zachacyć o nia i troche sie osbuneła. W komorze silnika ten element co ci sie nie podoba to wyłuszenie. nie oczukuj cudów od auta z 2001 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierniczek Opublikowano 1 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 A czy przypadkiem chłodnica nie wygląda Wam podejrzanie czysta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks79 Opublikowano 1 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 (edytowane) Według mnie coś było robione z lewej strony z przodu - lampa czysta i bez naklejki, błotnik ciemniejszy, maska krzywo, zderzak słabo spasowany, brakuje czarnej nakładki pod zderzakiem. Tył też sprawia wrażenie jakby coś tam było dłubnięte. Te czarne elementy w dole błotników przednich to końcówka nadkola, która zachodzi na próg. I tam na dole pomiedzy błotnikiem i progiem jest szczelina - normalne. Edytowane 1 Maja 2013 przez Maks79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burn Opublikowano 2 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 To wygluszenie wyglada zawsze fatalnie po kontakcie z myjką( mam tak samo) cos tam z przodu bylo dlubane ale to trzeba zobaczyć na żywo.. ogolnie nie jest żle no i zależy jeszcze za ILE ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extreme666 Opublikowano 8 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 Meganka miała robiony przód oraz tył.Sprawdż dokładnie komorę silnika czy zgrzewy są orginalne i czy nie puszczają.To samo tyczy się bagażnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andruh Opublikowano 10 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 jak lekko pukniete...to tam pikus... wazne,zeby nie mocno. tak jak kolega wyzej pisze - sprawdz podologe bagaznika, jesli jest z gazem to jak byla mocno walona to i butla oberwala, bo pewnie jest w kole. troche juz ma najechane...ale 1.4 16v to silnik dobrze znoszacy gaz ale wazne, czy nie szarpie na niskich obrotach. Mysle, ze warto sie pokrecic, bo jesli auto jest dobrze wyregulowane i gaz sprawnie dziala, 100km takim autem nie kosztuje wiecej niz ok 20 zl. poza tym obejrzyj go w pelnym sloncu, bo tutaj bylo dosc pochmurno. Mam identyczna i wiem ze ciezko dopasowac ten lakier, wiec tam gdzie bylo grzebane bedzie od razu widac. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi