wito2008 Opublikowano 1 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 Po raz drugi w ciągu 4 lat mam taką sytuację że rano próbuję odpalić samochód a on nic tylko zaczyna migać wszystkim czym się da, włącza wentylator chłodnicy, włączają się wycieraczki, klikają zamki we wszystkich drzwiach i nie idzie go wyłączyć przyciskiem START/STOP. Jedyna opcja to odpięcie akumulatora, następnie jego naładowanie. Czy jest jakaś możliwość wyłączenia tego wynalazku bez odpinania aku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d3bian Opublikowano 1 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 akumulator jest za słaby by odpalić samochód, dla tego musisz go naładować...coś ci rozładowuje aku, lub jest ono już do wymiany? co jaki czas się to powtarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredi Opublikowano 1 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 Głupie pytanie ale co tam. Czy jest możliwość przerobienia auta na karte na auto z normalnym kluczykiem? Znajomy klnie na ten wynalazek i nie chodzi o to, że coś się psuje. Jakoś działa, zdarzały się drobne awarie i tyle. Facet lubi renault ale chciałby kluczyk. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaru Opublikowano 1 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 Ja polecam zaprowadzić auto do dobrego elektryka, żeby doprowadził instalację do porządku - bez tego można się bawić i przerabiać, a i tak problemy nie znikną. Poważnej usterki elektroniki nie usunie odłączanie akumulatora - komputer będzie wywalał błędy i głupiał, dopóki nie zlikwiduje się przyczyn. Samodzielne przeróbki instalacji odradzam również z tego powodu, że np. moduły UCH i UPC nie mają zbyt dobrych zabezpieczeń i są wrażliwe na skoki napięć, zwarcia, a jak się taki moduł sfajczy, to w większości wypadków pozostaje tylko podmiana na sprawny, ale bez CLIPa i odpowiedniej wiedzy nie da rady. Jeśli silnik nie wyłącza się po jednokrotnym naciśnięciu przycisku Start/Stop, to należy spróbować wcisnąć go szybko 2 razy (to zabezpieczenie w przypadku nie wykrycia karty przy pracującym silniku) lub jeśli to nie pomaga, przytrzymać przycisk wciśnięty kilka sekund. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d3bian Opublikowano 2 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 powiem tak, nie wiem jak z przerobieniem na kluczyk, ale co do elektryki: Pół roku musiałem odłączać aku bo mi się rozładowywał, pięciu mechaników brało kasę usuwało tysiąc awarii i nic, dopiero w aso powiedzieli ze klema dodtnią do wymiany. Więc takie moje spostrzeżenie " dobry elektryk" to jest jak igła w stogu siana :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sanfran Opublikowano 2 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 Głupie pytanie ale co tam. Czy jest możliwość przerobienia auta na karte na auto z normalnym kluczykiem? Znajomy klnie na ten wynalazek i nie chodzi o to, że coś się psuje. Jakoś działa, zdarzały się drobne awarie i tyle. Facet lubi renault ale chciałby kluczyk. :( Raczej zapomnij. Zbyt wielka komplikacja elektroniki. Nawet głupi hamulec ręczny (elektroniczny) przełożony z takiego samego modelu nie zadziała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wito2008 Opublikowano 3 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 powiem tak, nie wiem jak z przerobieniem na kluczyk, ale co do elektryki: Pół roku musiałem odłączać aku bo mi się rozładowywał, pięciu mechaników brało kasę usuwało tysiąc awarii i nic, dopiero w aso powiedzieli ze klema dodtnią do wymiany. Więc takie moje spostrzeżenie " dobry elektryk" to jest jak igła w stogu siana :( a co mogło się zepsuć w tej klemie co powodowało rozładowywanie, tam jest tylko bezpiecznik i kawałek metalu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d3bian Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 a co mogło się zepsuć w tej klemie co powodowało rozładowywanie, tam jest tylko bezpiecznik i kawałek metalu? są również bezpieczniki, dokładnie nie wiem, w ASO powiedzieli ze jest do wymiany, po wizycie u nich zerwali mi te oczko, wiec i tak już musiał bym wymienić i tak. Początkowo myślałem, że każą wymienić bo zepsuli ale działa, co prawda przy malowaniu uchwytów drzwi ściągałem tapicerkę z drzwi i znalazłem w jednej wiązce kabli dwa bez izolacji to też mogło robić zwarcie, ale już wole nie dociekać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi