nitix Opublikowano 5 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 (edytowane) Witam spadła mi linka od przedniej szyby od strony kierowcy (lewy prowadnik)... Linka się nie zerwała tylko spadła (jest zakonczona malym "walcem"). Problem w tym, że nie wiem gdzie była. Dodatkowo gdy próbuje podnosić słychac szczelanie. Ma ktoś jakieś rady? Drzwi rozgrzebane a ja nie mam pojęcia jak to naprawić;/ Załączam zdjęcia pogladowe edit: Sprawdziłem strzelanie...strzela 2linka od prawego prowadnika. Jest na wałku takjakby luźna, nie naprężona i szczela. Wydaje mi się, że nie jest szczelona... Edytowane 5 Maja 2013 przez nitix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponuryzniwiarz Opublikowano 5 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 (edytowane) Sorki że się czepiam ale wyjasnij proszę pojęcie "szczela " ,czy autorowi chodzi o określenie strzela ? a tak na poważnie to wyciągnij mechanizm i zobacz czy wszystkie plastikowe elementy podnośnika są całe.Możesz kupić zestawy naprawcze i sam to naprawić w 30 minut.Masz link do zestawu gdzie pokazane są elementy które pękają,dokładnie te białe na zdjęciu. http://www.ebay.co.uk/itm/RENAULT-MEGANE-II-COUPE-WINDOW-REGULATOR-REPAIR-KIT-FRONT-LEFT-NSF-/280840333623?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&fits=Model%3AMegane&hash=item4163636937 Edytowane 5 Maja 2013 przez ponuryzniwiarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitix Opublikowano 5 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Podnośnik jest chyba cały. Teraz patrzyłem i jedna linka jest zaplątana na bębenku silnika a druga całkowicie spadła...Nie wiem jak wymontować silnik. Jak wymontowac mechanizm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponuryzniwiarz Opublikowano 5 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 W podnośnikach pękają te plastikowe (białe) elementy i dlatego linka zaplątuje się gdzieś po drodze.To one przesuwają się po prowadnicy trzymając szybę.Cały podnośnik jest przykręcony do poszycia drzwi śrubami.Musisz wydostać wszystko na zewnątrz i zobaczyć co jest uszkodzone.Przerabiałem to u siebie w scenicu,zasada działania jest bardzo podobna.Mała rada jak już będziesz kupował zestaw naprawczy to kup wzmacniany bo tani pada po miesiącu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitix Opublikowano 5 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Zgadza się mam wyszczerbione lewe białe kółko...Wie ktoś może ile taka naprawa kosztuje w ASO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponuryzniwiarz Opublikowano 5 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Masz ma szybko,myślę że będzie taniej niż ASO.W sumie to nie zaszkodzi zadzwonić i zapytać http://allegro.pl/podnosnik-szyby-lewa-strona-renault-megane-cc149zl-i3204152889.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cameleon2012 Opublikowano 5 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Witam spadła mi linka od przedniej szyby od strony kierowcy (lewy prowadnik)... Linka się nie zerwała tylko spadła (jest zakonczona malym "walcem"). Problem w tym, że nie wiem gdzie była. Dodatkowo gdy próbuje podnosić słychac szczelanie. Ma ktoś jakieś rady? Drzwi rozgrzebane a ja nie mam pojęcia jak to naprawić;/ Załączam zdjęcia pogladowe edit: Sprawdziłem strzelanie...strzela 2linka od prawego prowadnika. Jest na wałku takjakby luźna, nie naprężona i szczela. Wydaje mi się, że nie jest szczelona... Miałem to samo tylko z tyłem w serwisie chcieli 1500zł wiec sam to zrobiłem kupiłem linki tutaj http://www.automotoparts.eu/kRenault_Megane_II_CC.php?lang=pl linki można dostać taniej najgorsze są te kółka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi