grzegorzMegane Opublikowano 8 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 Witam Problem jest taki iz auto ma kłopoty z odpaleniem na ciepłym silniku. Wymieniony był rozrusznik i nic nie pomogło. Na ciepłym odpala za 5 - 7 razem. Jakieś pomysły od czego zacząć ? Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 8 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 Czujnik położenia wału korbowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centurion Opublikowano 9 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Raczej CPWK będzie ok, bardziej fixuje na zimnym silniku. 2 razy miałem padniety w scenicu i lagunie i na ciepłym odpalał na zimnym nie chciał. Stawiam że cewka WN się sypie juz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzMegane Opublikowano 9 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 ok Dzieki Zaczne od wykręcenia wspomnianego czujnika i sprawdze go miernikiem, jeszcze nie patrzyłem jaki tam dostęp jest ale widziałem gdzie go szukać na Manualach, za ktore tez dziekuje. Pytałem z ciekawości o czujnik i samo ,,kowadełko'' bez wtyczki ( ktorej chyba nie wymienia sie ? czyli ze zawsze wtyczka jest ok ? ) kosztuje 130zł jakieś włoskiej firmy E__coś tam :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek-Ka Opublikowano 24 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Witam Jako e dalej walczę z moim scenikiem to mam pytanie o CPWK , czy w przypadku uszkodzenia będzie wywalać błąd czy po prostu od czasu do czasu nie będzie odpalać na ciepłym bądź tez na zimnym ? U mnie jak odepnę to komputer pokazuje ze odłączony natomiast błędów brak a ewidentnie objawy są podobne, a jak już odpali to przez jakiś czas ciężko pali . Innych błędów brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MB17 Opublikowano 24 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 żadnego błędu, po prostu będzie go ciężko odpalić "na ciepłym". @grzegorzMegane, moim zdaniem to czujnik położenia wału, bo to są objawy jego uszkodzenia, czyli ciężki rozruch ciepłego silnika, przerabiałem ten temat w moim 1.6,na początku z rzadka a potem coraz częściej na ciepły silniku trzeba było coraz dłużej kręcić, po wymianie czujnika położenia wału jak ręką odjął i tak jest do dziś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek-Ka Opublikowano 31 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 (edytowane) Dokładnie teraz to mam tak ze przez tydzień odpala jak od zegarka a później tydzień mozna sie zkichac i mocy przy odpalaniu nie ma trzeba czekać czasami minute nie wiem na rozgrzanie a i kręcić ze 3 4 5 razy się zdarza. Dodano: 31 maj 2013 - 21:11 No nic wymieniłem na zamiennik BOSCHA,ale chyba jest gorzej. Po podłączeniu miałem przez wieczór błędy związane z czujnikiem koła zębatego (tak to przetłumaczyłem z francuskiego - czyli rozumiem ze z czujnikiem wałka) natomiast później poruszałem wtyczka i następnego dnia po sprawdzeniu błędów nie było. Natomiast praca silnika jakoś bez szczególnej zmiany. Edytowane 1 Czerwca 2013 przez Wojtek-Ka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Addevil Opublikowano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 Miałem identyczny problem. Na zimnym silniku odpalał na dotyk. Przy ciepłym (postój pod sklepem) był problem i trzeba było kręcić kilka razy. Problem to Czujnik położenia wału korbowego. Wymiana 150zł. Problem zniknął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_23 Opublikowano 3 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Wymienilem CPW i nic. Na zimnym pali ok, na cieplym, po np 20 min obroty leca w dol i trzepie silnikiem. Tak jakby mu czegos brakowalo: paliwa, powietrza, pradu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi