subratri Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Witam :P Ze względu na branżę dzisiaj naszło mnie, że fajnie było by mieć quada. Takiego co pociągnie przyczepkę w błocie, odśnieży podwórko itp. Nie chodzi mi o sprzęt do ścigania tylko żywcem do pracy. Taki mikro traktor :P Napęd raczej na 4 koła chociaż nie wiem czy konieczne jest na stałe. Ustrojstwo miało by wozić materiały budowlane i tego typu tam ciężkie rzeczy, na odcinkach kilkudziesęciu metrów, za to w warunkach górskich, gdzie często jest mokro i raczej nie ma 5 metrów terenu który jest płaski. Spadki 15% to norma. Może ktoś pomóc, co by tu ogarnąć kręgiem zainteresowania?? Nie szukam maszyny za 40 tyś. To ma być coś taniego, użytkowanego okazionalnie ale intensywnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iron.Falcon Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 od 2008 śmigam Kymco 500 MXU i jestem mega zadowolony.... ma dołączane elektronicznie 4x4 i blokadę mechanizmu różnicowego. Jak syn był młodszy, a żona była wciąż moją żoną to w trójkę się na nim mieściliśmy. Nigdy nie katowałem go w jakimś mega trudnym terenie... ale tam gdzie odważyłem się wjechać to on zawsze później wyjechał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makin23 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 (edytowane) Ja szukam quada do odśniezania może coś podpowiecie ? w miarę taniego, może ma ktoś jakieś doświadczenie chociaż jakiej mocy wybrac żeby dawał radę. Edytowane 30 Sierpnia 2014 przez makin23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megan92 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Kiedyś widziałem quada firmy Polaris w Dieslu... Tu link do innego forum: Polaris Diesel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makin23 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Raczej chodzi mi o coś mniejszego z napędem na jedną oś , aż tak dużo do odśnieżania to nie mam chcę tylko sobie ułatwic życie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megan92 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 aż tak dużo do odśnieżania to nie mam To nie lepiej kupić odśnieżarkę za 3000zł? Łopata też jest dobra. Podobno 30 minut ciężkiej pracy fizycznej oddala nas od raka.:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makin23 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 odśnieżarkę już mam tylko trzeba za nią chodzic. a ja bym wolał siedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megan92 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Na allegro jakieś są gotowe quady w zestawie zimowym za 5000 zł. Tylko to chińszczyzna... Jak ja bym szukał to bym szedł na mase. Czyli masywny quad z silnikiem 500 i 4X4. Coś tu takiego znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 to już taniej będzie kupić Malucha i zamontować mu pług - można znaleźć takie wynalazki na allegro :D Zaleta w porównaniu do quada jest taka, że można się zamknąć w kabinie i teoretycznie powinno być cieplej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi