Jackass Opublikowano 20 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Hej. Na wstępie zaznaczę, że nie znalazłem na forum (ani nigdzie w internecie) tematu odnośnie środkowej kratki zderzaka. Generalnie planuję montaż świateł do jazdy dziennej i najlepiej by było jakbym mógł na parkingu odpiąć sobie kratkę środkową przedniego zderzaka i przygotować sobie w domu ładny montaż do tych świateł. Pytanie czy jest to wykonalne czy np. jak w wielu autach ta kratka zgrzana jest ze zderzakiem i zdemontuję ją dopiero po demontażu zderzaka? Przerabiał ktoś ten temat? Jakieś instrukcje? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterZgora Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Jeżeli pytasz o kratki pomiędzy znaczkiem renault to nie wiem czy nie są za blisko żeby zamontowac w nich światła do jazdy dziennej (odstęp mniędzy nimi powinien wynosić min. 60cm). Natomiast dolna kratka pod rejestracją zamontowana jest na zatrzaski. Trzeba delikatnie podważyć i wcisnąć coś cienkiego i wtedy puszczą. Pamiętam, że w kratce wokół świateł przeciwmgielnych są 4 zatrzaski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass Opublikowano 21 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 (edytowane) Chodzi o tą środkową dolną - tak jak tu (KLIK!) zamontowane są DRL. Natomiast dolna kratka pod rejestracją zamontowana jest na zatrzaski. Trzeba delikatnie podważyć i wcisnąć coś cienkiego i wtedy puszczą. Dzięki za odpowiedź. A jakaś podpowiedź odnośnie rozmieszczenia zatrzasków? Da radę to zrobić bez dostępu do kanału - w sensie bardzo głęboko te zatrzaski? Edytowane 21 Maja 2013 przez Jackass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterZgora Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Myślę, że dasz radę bez kanału.TU i TU masz kratki więc możesz sobie obejrzeć jak wyglądają te zatrzaski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass Opublikowano 22 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Dzięki dzięki. Próbowałem się dziś dobrać do tego i od spodu mam płytę. Czyli muszę do kratki dobierać się od przodu? Szczerze to nie widzę tych zatrzasków za bardzo od przodu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Najprościej to zdjąć zdeżak ok. 15min.pracy położyć go na jakiejś podkładce ,ażeby nie porysować lakieru i spokojnie się przypatrzyć ,wszystkie zatrzaski będziesz miał jak na dłoni niczego nie połamiesz i spokojnie zrobisz to co masz do roboty bez kombinowania i gimnastyki. Przemyśl to zanim zaczniesz rozbierać od dołu ,a później i tak zrzucisz zdeżak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi