witman Opublikowano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 Czy ktoś przerabiał temat motarzu fabrycznego alarmu do Scenika III , ewentualnie Megane III. Na alledrogo można nabyć takowe alarmy z rozbiórki. Sam montowałem do mojego SII i do dziś wszystko działa nienagannie. W SIII i MIII też jest wyprowadzona instalacja do alarmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 Nie wszystkie III posiadaja instalację do alarmu z tego co pamietam to alarm zapisuje w sobie dane auta i nie idzie zamienić , chyba że ktoś wyczyści alarm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 7 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 W tym SIII jest podłączenie do alarmu, alarm przed podłączeniem musi być czysty i po jego podłączeniu sam się przystosuje do imo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelcio Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Pozwolę sobie odgrzebać nieco stary temat. Znalazłem niedrogo alarm do scenica III i pomyślałem, że może warto doposażyć mój nowy nabytek. Pojawiła się jednak pewna wątpliwość, wszystkie zestawy które znalazłem nie mają syreny natomiast same syreny do scenica III są dostępne. Czy któryś z kolegów zamontował może taki alarm i może podzielić się doświadczeniami, czy syrena jest jednak w zestawie czy może scenic trąbi np. klaksonem ;-), drugie pytanie to czy alarmy do scenica i megane III są takie same, bo znalazłem dwa identyczne zestawy ( za to w drastycznie różnych cenach..) jeden opisany do scenica i w instrukcji widnieje rysunek mojeje fury a drugi teoretycznie do scenica i megane.. no i najważniejsze, może któryś z kolegów posiada instrukcję która dołączana jest do zestawu alarmowego, przestudiowanie tego papierka byłoby wielce pouczającą lekturą, pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Ja kupiłem auto z zamontowanym już alarmem cobra. W niczym nie pomaga, a wręcz przeszkadza. Robię coś pod maską- alarm piszczy, jak się oddalę od auta z kartą a ktoś zostaje w aucie to zaczyna wyć. Nie domknę drzwi znowu piszczy. Ogólnie nie jestem zwolennikiem alarmów - jak ktoś ma coś zbroić to i tak zbroi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelcio Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Jakby kwestia przydatności alarmu bądź jego nieprzydatności to osobna sprawa... ;-) póki co to jestem w fazie dodawania wszystkiego co się da, za chwilę pewnie będę niektóre ulepszenia likwidował... ;-) tak to jest jak się jest nowym użytkownikiem... bardziej zależy mi na szczegółach technicznych operacji dołożenia alarmu, z tego co widzę zestaw nie zawiera syreny a tylko centralkę i czujniki ultradźwiękowe, w jaki sposób sygnalizowane jest działanie alarmu, czy trzeba dokupić syrenę? skan instrukcji montażu pewnie wiele by wyjaśnił.. pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 A co potrzebujesz wiedzieć? Pod deską jest centralka, do niej podpięte są czujniki ultradźwiękowe w słupkach, a w podszybiu jest syrena alarmowa. Nie wiem tylko do czego jest podłączona centralka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi