heheszki16 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 (edytowane) Witam wszystkich Jestem nowym użytkowanikiem forum oraz posiadaczem Meganki I phII z silnikiem 1.6 16v. Jest to mój pierwszy post na forum , aczkolwiek forum obserwowałem już dużo wcześniej nie mając konta. Zamieszczam ten post ponieważ przeczytałem chyba wszystkie wątki na forum dotyczące dolotu. Mam zamiar założyć stożek K&N, ale mój problem polega na tym, że nie wiem jakim kolankiem o jakim rozmiarze wyjść od strony ściany grodziowej i jaką średnice montażową powinien mieć filtr powietrza. Przeczytałem wszystkie wątki ale nigdzie nie ma tego typu informacji , których potrzebuje. Dokładnie chodzi mi o takie coś jak to ma miejsce w clio w załączonym obrazku : Zasady wklejania fotek się kłaniają. P.S Chciałbym założyc alusy do mojej meganki o rozmiarze 17 cali. Zastanawia mnie czy będą pasować, jeśli tak to na jakim profilu opony. Dodam, że często jeżdże wraz z 4 pasażerami i samochód chcąc niechcąc usiada . Miałem włożone 195/50/16 i wyglądało to tak : Zasady wklejania fotek się kłaniają. Myślicie, że da rade włożyć bez problemu R17 , jeżdżąc w 5 osób? Za ewentualne błędy w moim pierwszym poście przepraszam ;) Edytowane 10 Czerwca 2013 przez P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T.Boy Opublikowano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Dla R17 optymalne będzie 215/40/R17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heheszki16 Opublikowano 30 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 Witam, Tak jak już kiedyś pisałem, chciałbym założyc układ dolotowy do Meganki phII 1.6 16v, ale dręczy mnie jeden temat, a dokładniej - Odma. Co z nią zrobić? Ma ktoś jakiś pomysł na to? Albo miał ktoś do czynienia z tym przy budowaniu układu dolotowego? Jakieś proste rozwiązanie, cenne uwagi. Będe wdzięczny za każdą pomoc. Pozdrawiam , Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serek56 Opublikowano 23 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Możesz sobie na odmę też stożek zamontować widziałem takie ustrojstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi