radzio3313 Opublikowano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 Witam Mój problem polega na tym, że klimatyzacja auto w mojej reni nie działa po kilkunastu minutach jazdy w łódzkich korkach.(po dłuższym postoju znowu działa aż silnik złapie temperature). Wczoraj klima została nabita do 550g, ubyło przez ponad rok około 200gr. Niestety to nie pomaga, została podpięta do clipa i jest błąd DF 046 (chyba albo coś z DF04x)short circuit , open circuit czyli zwarcie albo brak sygnału. Czy spotkał się ktoś z podobnym problemem? Czujnik ciśnienia wymieniony 2 lata temu. Czy możliwe, że to jest błąd czujnika ciśnienia? Bo raczej silnik i jego czujnik temperatury nie ma nic do klimy? (zegary wskazuja dobrze temperature silnika). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 Sprawdź czy wnetylator na chłodnicy uruchamia się jak włączysz klimatyzację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio3313 Opublikowano 20 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 Gdy odpalam silnik to sprężarka z 2-3 razy się załącza i wyłącza w odstępach jakieś 3s, po czym się włącza, działa przez jakiś czas i słychać z przodu wentylator( silnik jeszcze ciepły, stał godzine na upale). Po około minucie klima przestaje chłodzić i ciepło się robi Wciskanie wtedy AC on/off nic nie powoduje, nawet obroty nie drgną na zegarach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 Sprawdzic cisnienie w układzie i co pokazuje czujnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio3313 Opublikowano 23 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Kanał i wtyczki czujnika, wentylatora i sprężarki przeczyszczone WD40 :) Wentylator na postoju się włącza na drugi stopień czyli jest głośny :) Póki co wszystko wróciło do normy i ładnie chłodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Jak włączysz klimatyzację to musi wystartować wentylator chłodnicy na I biegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio3313 Opublikowano 24 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Tak wiem, wszystko już działa jak należy. Miałem na myśli, że wentylator działa na 1szym cały czas ale po dłuższej chwili postoju włącza 2 stopień. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi