Bravo8 Opublikowano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 Witam Po wymianie spinki w Scenic II od elektrycznego podnoszenia szyby jakoś dziwnie się ona zachowuje, a mianowicie, szyba dochodzi do max. górnej pozycji po czym sama obniża się o jakieś 5 cm. Co prawda można ja zamknąć ale trzeba trzymać klawisz zamykania z czuciem i w odpowiedniej chwili przerwać. Wydaje mi się wszystko poprawnie złożone zgodnie z instrukcją z forum. Linki nie były poplątane, więc jakby plastik założyłem w to samo miejsce. Top tzw. przyuczenie silnika na zamkniętej szybie przez trzymanie klawisza na 2 sek nic nie daje bo od razu działa w odwrotnym kierunku i opuszcza się o 5 cm i staje. Co może być nie tak albo co skopałem ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 to co piszesz występuje przy zamykaniu szyby, jak napotka ona opór. np. zamykasz szybę i wkładasz rękę - szyba się zatrzymuje i opuszcza. IMHO coś ją blokuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bravo8 Opublikowano 20 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 Hmm, nie bardzo wiem co może ją blokować , niby wszystko tak samo zostało złożone. Ale jeżeli nie mam pewności co to jest, to nie będę tego jeszcze raz rozbierał. Ten mały defekt jest do przeżycia. W zasadzie to bym to chętnie zablokował, bo i tak z tyłu tylko dzieci siedzą, więc było by lepiej jej nie otwierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubzz Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Ja bym proponował odłączyć akumulator i przyuczyć szyby od nowa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matys0 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Miałem ten sam problem z obiema tylnymi szybami u siebie. Przyuczenie rozwiązało sprawę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bravo8 Opublikowano 22 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 Bardzo dziękuję za pomoc. Potwiedzam radę kolegów wyżej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi