broda1725 Opublikowano 22 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 (edytowane) Witam niedawno zakupilem scenica i mam denerwujący problem otórz poprzedni wlaściciel nie wiem czym smarowal uszczelki w drziach ale na dziurach i roznych przechyłach słychać skrzypienie uszczelek w dziwach próbowalem to zmyć ludwikiem i innymi specyfikami i nic macie jakiś pomysł na to ? I jeszcze jedno mam problem z elektryką szyby w tylnych dzwiach za kierowcą raz dziala a raz nie jak sie do tego zabrać czasem dziala z poziomu kierowcy z pulpitu pod kierownicą a innym razem z owych drzwi. Nie wiem czy coś nie namieszane jest w instalacji bo, tylko szyba od kierowcy sama sie cala zamyka i otwiera po jednym nacisnieciu guzika przy innych trzeba trzymać palcem. Ale pozatym jak nacisne blokowanie szyb tylnych to nawet ja nie mogę ich podnosić z panelu pod kierownicą czy tak powinno być. Edytowane 22 Czerwca 2013 przez broda1725 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michal_b_30 Opublikowano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Szyba od kierowcy jak najbardziej zachowuje się poprawnie. Tył też poprawnie - jak zablokujesz, to nie otworzysz ich ani z tyłu, ani przyciskami z przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
broda1725 Opublikowano 23 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 A inne szyby trzeba trzymać guzik aby zamkąć nie zamknie się automatycznie ? w drugim aucie audi jak wcisnę raz guzik (obojętnie która szyba) automatycznie sama się zamyka albo otwiera cała. A co z tym skrzypieniem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Nie zamykają się, trzeba trzymać, Uszczelki posmaruj wazeliną techniczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
broda1725 Opublikowano 23 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Czyli tylko od kierowcy automatycznie trochę dziwne ale jak tak to tak. Dobra sprubuję wazeliną myślałem nad tym ale bałem się że bede brudzić się o to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 W Oplu też mam tak, że jak nacisnę to otwierają/zamykają się szyby. W Renówkach otwiera się tak tylko szyba kierowcy. Za dasz blokadę na tylne szyby to też nie będziesz mógł nimi sterować, dopóki jej nie wyłączysz. To chyba logiczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
broda1725 Opublikowano 23 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 W audi mam ze jak zablokuje tył to ja moge otwierac i zamykac z przedniego panelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Jeszcze raz to jest Renault, a nie Opel, Ford, Audi czy coś innego. Renault tak ma i przyzwyczaj się do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi