shagger Opublikowano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Witam! Czy ktoś z forumowiczów mogłby mi napisać jaki symbol paska wieloklinowego powinienem kupić do swojej Megane 1,4 16V z klimą rok 2000? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Udasz się do właściwego (dobrego) sklepu z nr VIN i ci dobiorą :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shagger Opublikowano 25 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Tak powinno być ale znalazłem w necie że powinienem mieć pasek 5PK1750 a w sklepie powiedzieli mi że do mojego auta idzie 6PK1753 no i nie wiem kto ma rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burn Opublikowano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 5pk 1750 ma być, nie zakladaj 6pk bo z chwile bedziesz mial problemy.. w renault jest taka niby niepisana zasada ze zakladamy zawsze jeden pk mniej niż mamy kólka.. 1.4 16v mam kólka 6pk ale zawsze zakladamy pasek 5pk :) polecam conti no ew. gates a cala reszta starczy ci gora na rok.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shagger Opublikowano 26 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 A z czego wynika ta zasada i na czym polegają ewentualne problemy które mogą się pojawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.slaby Opublikowano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 (edytowane) Jest montowany 6PK1750 http://megane.com.pl/index.php?app=core&module=attach§ion=attach&attach_rel_module=post&attach_id=12763 Edytowane 26 Czerwca 2013 przez marcin.slaby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burn Opublikowano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 OK.. ja widzialem jak w lagunie 1.6 16v z 6pk w 15 minut zrobil się 5pk ( i nie bylo opcji ze byl zle zalożony) ale co tam ja do niczego nie zmuszam tylko troche sugeruje.. (moja w niemczech w serwisie renault miala zalozony 5pk) zreszta zeby niebylo to poczytaj.. http://motofocus.pl/technika/3094/paski-micro-v-xf-5-i-6-pk-w-silnikach-renault Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki, 5.7 - ortografia i logika wypowiedzi P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Mam założony drugi taki pasek (6PK) zrobione jakieś 80 kkm i nic się z nim nie dzieje. Pasek musiałem wymienić, bo jakiś futrzak wlazł mi pod maskę i zrzucił z mocowania przewody od pochłaniacza par paliwa. Pasek się wystrzępił i tylko dlatego musiałem go wymienić, przy okazji rozleciała się rolka napinacza ;) Prawdą jest to co pisze w tym linku, serwisówki zalecają montaż 5PK i jego ułożenie w zależnie od typu silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi