Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Tablet i jakie głośniki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , za jakiś czas planuje w mojej megance z 2003r zamontować zamiast fabrycznego radia, tablet ( coś takiego imag0579ko.jpgktóry będę mógł wyjmować .

Pytanie 1: Od czego przeprowadzić mam kabelek tak bym miał jack 3,5mm i grało na wszystkich głosnikach .

Nie chce w samochodzie żadnej tuby , skrzyni więc na tył do drzwi przydały by się jakieś głosniki które oddają naprawdę dobry bass ( lepszy od tych głośników fabrycznych )

Pytanie 2: Jakie głośniki polecacie na tył oczywiście basowe ( mogą byc z twiterami)

Pytanie 3: Czy do takiej kombinacji konieczny jest wzmacniacz ? Jeżeli tak to może jakiś polecacie ?

Pozdrawiam i liczę na szybko odpowiedź

Edytowane przez P_r_z_e_m_o

1. Jak zamontujesz tablet zamiast radia to nie ma gdzie wpiąć mini jacka.

2. Nie wiem czy jest sens w ogóle wkładać głośniki do tylu, kompletnie jałowy zabieg.

3. Konieczny jest wzmacniacz min 2 kanały żeby podpiąć głośniki przód.

Zacznę od rzeczy najprostszej. Wzmacniacz 2 kanały pod siedzenie pasażera. + od aku, - z masy. Do tego wpinasz jack z tabletu.Wzmacniacz wpiąć za radiem w oryginalna wiązkę, kable sa wystarczająco grube. Głośniki odseparowane tylko przód. Podobno Diora robi dobre głośniki pomimo, że są tanie, zwrotnicę przy drzwiach gdzieś wcisnąć tam sie rozchodzą kable na deskę i drzwi. Drzwi jeśli ma być bass to wygłuszyć a te drzwi to jest rzeź, a z 13 szału nie ma. Można rzeźbić w plastikach, ale potem osłona głośnika przykryje i tak. Można robić panele ma 16cm moim zdaniem nie wyglądają ładnie.

Z tabletem to słabo. Musi być wyciągany bo w zimie albo w lecie nie wytrzyma. Ciężko to ładnie zrobić, musi być tak żeby dało sie włożyć i się ładował, jack żeby był na miejscu i najlepiej jakiś wentylator żeby chłodził bo upału nie wytrzyma. Np Nexus 10 ma pogo magnetic dock, ale inne tablety maja chyba tylko microUSB.

Osobiście to kupiłbym radio z BT, a mały tablet wrzucił w miejsce oryginalnego GPS. Wtedy tylko jeden wtyk ładowania, i chłodzenie łatwiej.