ziolo Opublikowano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 Nie wiem czy są jakieś różnice w wykonaniu Megi ph I (może były jakieś poprawki) ale ta co ja mam czyli 96r. jest nie do zdarcia. Ten samochód przeżywa czasem straszne katorgi, a na nim nie robi to większego znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzibziak Opublikowano 22 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2007 Kolejny dowód na to, że w większości przypadków nowe samochody nie nadają się do robienia dużych przebiegów (z cierpliwoscią i pokorą czekam na lincz ;-) ). Z (nie tylko) moich obserwacji wynika, że auta projektowane są przez producentów na góra 200kkm (czyli okres użytkowania ~5lat) po tym przebiegu auta zaczynają się sypać, a cywilizowany europejczyk kupuje jeszcze nowsze z jeszcze mniejszym limitem kilometrów. Egzemplarz z tematu zapewne do tego jest jeszcze pechowy, ale jakoś mnie to nie dziwi. Pozdrawiam i życzę wszystkim spokojny i koniecznie BEZAWARYJNYCH świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Jak ktoś myśli że tylko marka RENAULT ma problemy z awaryjnością to polecam przeczytać to: http://www.forum.vw-passat.pl/topics17/czy...niu-vt24200.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 24 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 bzibziak, taką magiczną sztukę "sypania" się auta po pewnym okresie użytkowania powoli opanowują Japończycy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzibziak Opublikowano 24 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 A europejczycy opanowali ją już daaawno, a teraz zaczynają już przesadzać :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 24 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 najlepiej jeszcze zeby nie trzeba bylo wymieniac oleju i zeby jezdzil na wode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 24 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 bzibziak, nawet takie marki jak Mercedes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzibziak Opublikowano 25 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2007 Też, chociaż część CDIków ma już powyżej 600 tys i się trzymają całkiem nieźle (i tak na tle innych marek wypadają lepiej, aczkolwiek nieporównywalnie gorzej niż w przeszłości), choć z przykrością muszę stwierdzić, że i tu widać zaczny spadek jakości. Zobaczymy, co będzie po rozwodzie z amerykanami, może wreszcie, chociaż częściowo wrócą czasy świetności snap, oczywiście że tak by było najlepiej Jeszcze mi przyszło do głowy, że samochody moga starzeć się w różnoraki sposób, dla jednych najbardziej zabójczy będzie czas i starzenie się kiepskiej jakości materiałów, czy instalacji elektrycznej, dla innych korozja, a dla jeszcze innych przebieg, czyli szybkie zuzycie elementów pracujących. Jak wiadomo wszystko to prowadzi do awarii, mniej lub bardziej poważnych, pytanie teraz którą drogą poszła konkretna marka, uprzedzając Krzycha dodam, że Mercedes poszedł (jakieś 4-7 lat temu) drogą zdecydowanie korozyjną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 26 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 Mercedes już dawno poszedł złą drogą. I według mnie to dużo gorszą niż RENAULT. Na jego temat ostatni słyszy się same złe rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemoo Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 to jak z tym scenicem brać czy nie brać bo mam z belgii 2005 1.5 disel i po tych artykułach nie wiem...(aha ma niby 95.000 km przejechane ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jazel Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 Jak w dobrej kasie to bierz. Jak sie bedzie psul, to luniesz... 95k km przy tym wieku moim zdaniem jest bardzo mozliwe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinescu Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 Sprawdź czy wszystko w porządku i bierz, lepszego auta za taką cenę nie znajdziesz, no chyba że wolisz 7-8 letni Audi A4 w kombiaku ale różnica wiekowa jest spora a cena ta sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemoo Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 a jak jest teraz z rejestracją?>?? był sprowadzony z belgii przed 23 grudnia a facet jakiś tajemniczy jest nie wiem czy na niego też trzeba dowód rejedstracyjny z tamtąd, żeby nie było że go kupię a potem nie zarejestruje,. czego mam żądać od sprzedawcy, owiedzcie mi bo jestem zielony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jazel Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 Nie wiem, czy decyduje data sprowadzenia, czy data rejstracji, ale po 25 chyba trzeba miec dowod rejstracyjny pojazdu, a zadne faktury i inne papierki nie przechodza. Tak czy siak - popros o oswadczenie sprzedawcy, ze samochod jest z prawem rejstracji na terenie RP. A poza tym najlepiej zadzwon do Wydzialu Komunikacji i zapytaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 ja mam auto z salonu, ale serwis renault omijam wszerokim łukiem. Ma ponad setke zrobioną i narazie odpukać pieknie lata. Za rok może wymienie też na megane ale kabrio i tylko w dieslu. Osobiście polecam wozik - za taka cene żadnego szmelcwagena z takim wypasem sie nie kupi. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi