Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Tylna wycieraczka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Szanownych Forumowiczów.

Na poczatku chciałbym napisać, ze dużo szukałem w tym temacie jednak ręce opadły. W mojej Reni po włączeniu tylnej wycieraczki zaczyna zbierać ale dosłownie przesunie sie kilka cm. i staje w miejscu. Przy mojej pomocy wycieraczka normalnie wykonuje cały cykl.

Zdjełem tapicerke, odkręciłem to ustrojstwo wszystko w środku czyściutkie smar jak nówka wiec potrzeby czyszczenia nie ma. Mechanizm zamontowany w tej wersji to silnik z nagwintowanym wałkiem, ktory napędza plastikowe koło zębate nie tak jak ktoś opisywał , ze ścinał nity i zakładał śrubke.

Macie jakieś pomysły gdzie tkwi problem ?

Edytowane przez peruka

Mechanizm zamontowany w tej wersji to silnik z nagwintowanym wałkiem, ktory napędza plastikowe koło zębate nie tak jak ktoś opisywał , ze ścinał nity i zakładał śrubke.

Śrubki bo blaszany dekiel był nitowany i ja to robiłem ale w przekładni scenica I przed liftem. Tam też jest ślimak i ślimacznica, a problem jest zazwyczaj dalej, na łożyskowaniu trzpienia który już samą wycieraczką porusza. Budowa powinna być podobna jak w manualu naprawy zamieściłem, gdyż jakoś musi być ruch jednokierunkowo obrotowy na wahadłowy być zamieniony, więc zapewne na wielkiej zębatce jest jakiś mimośród poruszający trzpieniem.

post-2372-0-23869100-1373731587_thumb.jpg

/GOIGEIN jak sie do tego zabrać żeby skuchy nie zaliczyć i nie połamać ? Kombinowałem śrubokrętem coś podważyć itp. ale wygląda jakby wszystko było na stałe zrobione

Dobra Majstry :D udało się płot sąsiadki i atlas samochodowy pomogł przy wybijaniu trzpienia i faktycznie syf w środku ze szok. Zrobiłem kilka zdjec gdyby była potrzeba to wysle .

Wielkie dzięki