r00t7 Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Witajcie! Pojawił mi się ostatnio dziwny problem z moją meganką 1,6 16V z 2001r. Otóż czasem po włączeniu biegu i dodaniu gazu, tracę moc pod pedałem i auto strasznie szarpie, mija 10 sekund i wszystko wraca do normy. Problem powtarza się co kilka- kilkanaście kilimetrów. Dziś dodatkowo przy samym domu włączyła mi się kontrolka układu oczyszczania spalin. Ktoś wie co może być przyczyną ? z góry dzięki za wszelkie sugestie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Np usterka którejś sondy lambda lub awaria elektroniki silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 cewki i ich gniazda do sprawdzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Generalnie wygląda jak problem z zapłonem, albo cewki (jw), albo świece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi