janikof Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 witam Właśnie stałem się szczęśliwym nabywcą Meganki.... Mam pytanko odnośnie sprzęgła: jeździłem już wieloma autami starymi i nowymi ale tak jak ciężko tu chodzi sprzęgło to jeszcze się nie spotkałem... Nie wiem czy to normalne w tym aucie czy coś jest nie tak? Bardzo cięzko się wciska i trzeba do samego końca docisnąć żeby wbić bieg!! Dajcie jakąś radę bo trochę mnie to niepokoi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G0rdon Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Ja również byłem zaskoczony ilością siły,jaką trzeba użyć,aby wcisnąć sprzęgło,lecz po kilku dniach przyzwyczaiłem się...za kilka chwil i tak je zmieniam bo też w czerwcu kupiłem megankę i mam liczne podejrzenia zużytego sprzęgła ;]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janikof Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 do wszystkiego można się przyzwyczaić ale pytanie to właściwe działanie sprzęgła...?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G0rdon Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zamówiłem nowiutki komplet: tarczę i docisk Luka oraz wysprzęglik Valeo. Gdy mechanik zamontuje dam Ci znać,czy w chodzi tak samo ciężko jak obecne sprzęgło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janikof Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Panowie i Panie może ktoś powie jak u was sprzęgło chodzi albo ktoś kto się zna jak powinno chodzić i w czym problem gdy chodzi ciężko...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 (edytowane) Sprzęgło jest sterowane hydraulicznie więc powinno chodzić w miarę lekko. Edytowane 14 Sierpnia 2013 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janikof Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 tak właśnie mi się wydaje przecież to nie Doży Fiat!!!! Co w takim razie może być nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Koledzy nie mieszajcie pojęć!!!! Pytanie dotyczy meganki I ph II gdzie sprzęgło jest na lince i już fabrycznie ciężej się go wciska. Jak się kończy to jest jeszcze gorzej.... Odpowiedzi dotycza z kolei meganki II gdzie są wysprzęgliki hydrauliczne. Tu sprawne sprzęgło, w porównaniu ze starszymi modelami, pracuje jak w Megance I po zerwaniu linki..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Gojgien po prostu kolega Janikof pomylił działy i stąd to zamieszanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janikof Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 SORRY... Rzeczywiscie wpisalem sie w dziale meganki II Ale jak już wiadomo że chodzi o Megenke I phl II to doradzdzie co zrobic... Rzeczywiście w tym modelu jest sprzeglo na lince??? I co Jak ciężko chodzi to znaczy że się kończy i nie da się tego jakoś wyregulować żeby chodziło lżej....??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Tak w megance I sprzęgło jest na lince. Możesz spróbować nasmarować linkę lub wymienić na nową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian_opole Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 (edytowane) Jak ja rok temu kupiłem meganke i też miałem podejrzenia co do sprzęgła bo ciężko chodziło to mechanik powiedział żebym ruszył na 3,4 lub 5 biegu i jeśli zgaśnie to wporządku,a jeśli pojedzie to sprzęgło do wymiany.Na szczęście zgasł i do dzisiaj normalnie jeżdże na tym samym sprzęgle i raz na tysiąc kilometrów sobie tak sprawdzam;)) Edytowane 14 Sierpnia 2013 przez damian_opole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Gojgien po prostu kolega Janikof pomylił działy No faktycznie, teraz dopiero po wskazaniu to widzę.... Ja po prostu czytam post i zwracam uwagę na dane widoczne w profilu użytkownika po lewej stronie posta. Jakim tagiem jest temat oznaczony mniej mnie interesuje. (szczególnie obecnie hehehe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi