Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Ciągła wymiana tylnego łożyska

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mój problem z meganką polega na wymianach tylnego łożyska. Co wymienie łożysko to nie zdąrzę przejechać nawet 4 tysięct i łożysko do wymiany. Co mam brać pod uwagę w wymianie? Czy to moze być wina piasty, źle wyważonych kół, opon ?

Pozdrawiam

Nic nie piszesz o sposobie montażu łożysk. Domyślam się, że wymieniasz same łożyska ze względu na obniżenie kosztów. Łożyska są wprasowywane na prasie czy wbijane młotkiem? Bo jak młotkiem i do tego źle nabijane to tyle wytrzymają.

Ostatnio na polski rynek spłynęło dość sporo podrób łożyska Made in Romania i Bułgaria przez co zacierają się na potęgę i to nawet renomowane firmy typu SKF,SNR,Febi dlatego lepiej ściągać z np. Francji lub jak ja zrobiłem ściągałem łożyska do brata megane z Anglii (firmy PFI Made in USA...).

Warto jednak sprawdzić wyważenie samej felgi oraz opony.

• 5 miesięcy temu...

Witam,

Nie chcę tworzyć nowego tematu a mam (pewnie dla wielu) banalne pytanie. Łożysko tylnego koła buczy niemiłosiernie i prosi się o wymianę. Z tego co wiem można wymienić samo łożysko ale widzę, że i tarcze będą niedługo do wymiany... Mechanik powiedział mi, że tarcze są już z łożyskami (jeśli kupiłbym nowe).

Prosiłbym o prostą odpowiedź - czy jak kupię nowe tarcze to łożyska będą już w nich osadzone czy muszę kupić osobno tarcze i osobno łożyska?

Z góry dziękuję za info ;)

Na przyszłość pytanie zadawaj w jednym temacie. Aston76

Edytowane przez aston76