Verg Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Witam pierwszy temat na tym forum, Jestem tutaj nowy a mam duży problem z Megane II 1,9 dCi. Przejrzałem podobne tematy dotyczące oleju ale w żadnym niema odpowiedzi na mój problem: Auto bierze olej w ilościach mniej więcej 1L na 500-600km. Turbina była regenerowana przez wcześniejszego właściciela do sierpnia była jeszcze na gwarancji, Mechanik mówi że turbo jest ok że nie bierze oleju. Wymienił uszczelniacze ale pomogło tylko na chwilę. Co radzicie zrobić? W jakiej kolejności eliminować podejrzane elementy układu? Jakiś sprawdzony warsztat od renowacji turbin? Czytałem coś też o pomiarach ciśnień w silniku. Jesteście mi wstanie polecić kogoś ze śląska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zonzi Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zacznij od sprawdzenia a) wycieków pod autem (może jakaś pierdoła typu uszczelka miski) b)ciśnienia w cylindrach. To zrobisz u każdego w miarę mechanika. W zależności od wyników można diagnozować dalej i szykować kasę. Jak nie masz oleju w intercoolerze to bym bardzie podejrzewał sam silnik a nie turbinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verg Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 niestety pod spodem wycieków niema : / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maku3212 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 (edytowane) Dobry i sprawdzony warsztat w okolicy Gliwic... http://www.pama-tech.pl/ Poprawiłem link - damiar Edytowane 23 Sierpnia 2013 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sKarlosMegane Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 niestety pod spodem wycieków niema : / na jaki kolor i kiedy auto dymi ? Jaki rocznik auta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tekmie Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Wymienił uszczelniacze ale pomogło tylko na chwilę. Witam.Może problem jednak tkwi w tym "miejscu".Jakość części bywa różna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verg Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 rocznik 2002. Dymi na siwo-niebiesko jak mocniej depnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sKarlosMegane Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 (edytowane) turbospreżarka szrot , musisz ja sprawdzić. Edytowane 24 Sierpnia 2013 przez sKarlosMegane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi