l0co Opublikowano 3 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 (edytowane) Witam. Mam problemy z odpalaniem mojej Meganki i z tego co wyczytałem na forum to odpowiedzialne w pierwszej kolejności mogą być zaśniedziałe styki czujnika położenia wału korbowego lub/i styki ECU. <><><><><><><><><><>><><><><> Czujnik wału korbowego znalazłem, ale staram się dokopać do infomacji gdzie są te styki ECU. W czwartek mam trochę czasu i chciałem siąść do tematu. Czy ktoś mógłby mi pomóc i wskazać, najlepiej na zdjęciu, gdzie są te styki ECU do przeczyszczenia? Dodam że jestem kompletnym amatorem w temacie. <><><><><><><><><><>><><><><> Jeśli to jest gdzieś na forum to proszę o linka. Bo spędziłem obecnie 2H zanim napisałem ten temat, przegrzebałem forum oraz książkę Megane Sam Naprawiam i za cholerę tego nie mogę znaleźć. Jest to pewnie kwestia oczywista, ale nie dla mnie. <><><><><><><><><><>><><><><> Z góry dziękuję! Regulamin pkt. Aston76 5.9 - Enter Edytowane 3 Września 2013 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 3 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 ECU to komputer silnika.Znajduje się w skrzynce po lewej stronie stojąc przed maską . Odpiąć od niego wtyczkę i przeczyścić styki w komputerze i wtyczce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
l0co Opublikowano 4 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 Nel, wielkie dzięki! Sorry za entery. Zawsze wydawało mi się, że tak się lepiej czyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi