gojgien Opublikowano 22 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 Podstawowe pytanie czy 15" felgę zmieścisz na przednim zacisku gdzie tarcze są większe. Jeśli to się nie uda to reszta pytać nie jest istotna. I to nie jest problem z zaciskami ale z pomysłem na mniejszą felgę. Czujniki ciśnienia albo są albo ich nie ma, to nie jest problem, jedynie poznikają kółka z wyświetlacza, przy ich braku w danym komplecie kół. Opona powinna być przynajmniej o rozmiar wyższa, tak by całkowita wysokość koła (a za tym długość jej obwodu) była jak najbardziej zbliżona do oryginałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlitozzz1982 Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Dochodzę do wniosku, że przyzwyczajenia z poprzedniego auta; czyli na lato felga alu romiar 205/60/16, na zimę stalówka 195/60/15 mogą przejść do lamusa i jestem raczej skazany na większy koszt zimowych opon. No cóż, chyba trzeba się z tym pogodzić. Czy jest w Renault jakiś portal multimedialny oferujący po VIN dostęp do fabrycznych informacji ?? (w tym aspekcie chodzi mi o preferencje kół i opon) ; dla porównania tak jak Service box w Peugeocie. Pozdro i dzięki za przekaz informacji i upomnień :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spike96 Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Ale powiedz jaką informację chcesz uzyskać? Do 1.9dci nie wejdą z przodu 15 bo masz duże tarcze. Tematy są na forum, wystarczy poświęcić tylko pół godziny na przeczytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 (edytowane) Nie ma takiego czegoś. jedynie serwis na podstawie VIN albo pojedyncze osoby, które takie info oferują ale prawdopodobnie maja wglad w bazę renaulta. kilka takich wpisów można znaleźć w tematach, w dziale o zakupie meganek i sceniców. Jeszcze ewentualnie zalogowanie auta na stronie My Renault i przeszukanie tamtejszych danych. jest i specyfikacja choć bardzo okrojona z takich danych. Zazwyczaj, jeśli chodzi o koła, jest tylko podane jaki rodzaj felg miało auto, jak opuszczało fabrykę. Edytowane 23 Października 2014 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter0909 Opublikowano 2 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 (edytowane) Witam. Mam pytanie co do czujników. Jak kupie felgi bez czujników to nic się nie będzie działo. Edytowane 2 Listopada 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spike96 Opublikowano 2 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Jak założysz bez czujników to na logikę czujniki nie będą działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Depe Opublikowano 22 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 Ubrany na zimę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 22 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 Też takiego miałem na chwilę nim podokręcałem koła po kilkunastu kilometrach, potem szybciutko kołpaki pozakładałem. Osobiście nie podobają mi się takie czarne felgi przy ciemnej karoserii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spike96 Opublikowano 22 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 Ubrany na zimę I to nie w byle jakie buty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi