Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Megane II po wypadku, gdzie serwisować?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam Renault Megane II Sedan z 2007 roku. 2 dni temu rozpędzony motocyklista strzelił mnie w tył gdy stałem na światłach. Tuż przed uderzeniem położył jeszcze motor, więc ostatecznie wbił się pod samochód demolując zderzak i prawe tylne nadkole, które aż oparło się o oponę. Jestem umówiony na spotkanie z rzeczoznawcą z PZU. Sam bez rozbierania zderzaka nie jestem w stanie sprawdzić jakie mogą być zniszczenia, których nie widać gołym okiem. Czy powinienem jakoś specjalnie przygotować się na takie oględziny? Chciałbym dokonać naprawy w ASO Renault w Warszawie. Możecie polecić jakieś sprawdzone, gdzie doprowadzą mi samochód do stanu jaki był przed wypadkiem?

Hmm ASO Mory Poznańska 16/18. Warszawa sprawdzony przezemnie serwis robółem tam samochód po identycznej sytułacji z tym, żę w mnie wjechał samochód. Tylko musisz brać pod uwagę,że ASO jak to wyceni po swojemu to może być szkoda całkowita. Nom oczywiście w zależności do tego co by było do zrobienia osatnio znajomy Meganką II dostał strzał w tył do robienia był zderzak, tylna klapa, podłoga bagarznika, i prawe nad kole. W ASO była szkoda całkowita.

lapka2.gif

Regulamin pkt. 5.7 - ortografia i logika wypowiedzi

Zanim wyślesz przeczytaj to co wystukałeś i popraw byki.

P_r_z_e_m_o

..... Jestem umówiony na spotkanie z rzeczoznawcą z PZU. Sam bez rozbierania zderzaka nie jestem w stanie sprawdzić jakie mogą być zniszczenia, których nie widać gołym okiem. Czy powinienem jakoś specjalnie przygotować się na takie oględziny? Chciałbym dokonać naprawy w ASO ....

Ja po podobnej przygodzie, ale z corollą, mogę powiedzieć tyle, że lepiej takie sprawy z PZU załatwiać przez ASO. Zgłosiłem w ASO, dałem im pełnomocnictwo do rozmów z PZU i reszta mnie już nie interesowała, a z naprawy byłem bardzo zadowolony.

• 3 tygodnie później...

To już wiekowy samochód, i naprawa w ASO moim zdaniem jest zbyteczna. Postaw do jakiegoś zakładu blacharskiego, niech przy ogledzinach zdejmą od razu zderzak, rzeczoznawca wszystko wyceni, zderzak kup w kolorze,chłopaki Ci to odegną , i zostanie jeszcze kasy np. na dobre opony zimowe.

• 2 tygodnie później...