popay30 Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Mam problem w Grand Scenic II 1.5 dci 2004r. po przejechaniu paru kilometrów - na tyle ażeby się siłnik rozgrzał po zatrzymaniu i ponownej próbie odpalenia, silnik kręci ale nie załapuje. Musę poczekać aż ostygnie, wtedy znów odpali . Tak za każdym razem kiedy się rozgrzeje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demo1 Opublikowano 21 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Pozwólcie że się dopiszę. ja mam natomiast problem ciągły.. czy to zimny czy ciepły.. w moim megane II chociaż na zimnym jeszcze gorzej zapala do takiego stanu że przycisk START sam się rozłącza i muszę klikać ponowie, nie wiem co jest grane. Świece sprawdzałem, wszystkie grzeją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 21 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 rozrusznik mocno kręci czy "mordownia"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demo1 Opublikowano 21 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 rozrusznik normalnie kręci .. uprzedzam już kolejne pytanie.. Aku nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popay30 Opublikowano 22 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 Do mrarek Rozrusznik kręci dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 22 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 popay30 podepnij CLIPa i niech ktoś kumaty sczyta wyniki demo1 czy nie cofa się paliwo w przewodzie? od filtra do pompy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popay30 Opublikowano 29 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 (edytowane) mrarek Podłączyłem CLIP wykazało czujnik EGR- wyczyściłem i przez dwa dni było ok. pózniej od nowa. Dodatkowo jak już się jedzie to na stałych obrotach +/- 2500, 3000 zamula i trzeba popuścić gazu i dodać ponownie. Jak go zamula to silnik żęzi. Jak już jest rozgrzany to rozrusznik kręci aż zakończy się STOPEM . Edytowane 29 Października 2013 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 29 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 spróbuj go odpiąć wtyczką i zobacz co będzie. docelowo trzeba go zaślepić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr_mkp Opublikowano 6 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Witaj u mnie podobny objaw dawał: 1. przelewający wtrysk - został wymieniony na nowy 2. czujnik położenia wałka rozrządu uszkadzał się Po wymianie tych elementów jest si - odpala jak się rozgrzeje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popay30 Opublikowano 11 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Okazało się tak jak napisał kolega piotr_mkp jedno to napewno wtryskiwacz, naszczęście tylko jeden. Jak go wymienią zobaczymy co dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demo1 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 (edytowane) mrarek - paliwo sie nie cofa. popay30 , wymienileś już ten wtrysk ?? piootr_mkp, tylko Ci odpala dobrze jak się rozgrzeje ?? to wtedy Twoja wymiana na nic się zdała. Edytowane 15 Stycznia 2014 przez demo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popay30 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Po wymianie wtrysku jak narazie wszystko jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bisiek69 Opublikowano 23 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 (edytowane) U mnie było to samo. Jak zimny zaskakiwał trochę ciężko ale jednak. Gdy się rozgrzał do z czasem coraz ciężej było mu odpalić. Ostatnio nawet na dwa razy. Okazało się ,że dwa wtryski przelewały. Po regeneracji obu ( koszt 1000zł) odpala bez różnicy czy to zimny czy rozgrzany. Zobaczymy jak będzie zachowywał się w czasie mrozów. Edytowane 23 Marca 2014 przez Bisiek69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi