Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

podłączenie wyświetlacza

jan5

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem w swoim megane centralny wyświetlacz współpracujący z radiem. Wyświetlacz ten nie działał więc za 5zł kupiłem trochę inny. Tamten miał dwie szerokie kostki, jedna była do pilota na kierownicy a drugi do radia. Oprócz tego były dwie małe kostki, jedna z zasilania, druga od czujników pasów i drzwi. Podłączyłem dwie małe kostki, działa zegarek i czujnik drzwi. Termometr wskazuje -40 a odczyt pokazuje się po podłączeniu kostki zasilającej. Zrobiłem oględziny i czujnik pasów ma urwany kabel w połowie, tak samo jak czujnik temperatury kable ma pourywane. Od szerokich kostek nie wychodzą żadne pourywane kable. Daje zdjęcie kostki z tyłu i chętnie bym doprowadził wiązki z zerwanych kabli ale nie wiem, który kabelek jest odpowiedzialny za co. Może ktoś się już tym bawił?

post-63908-0-25985800-1383087712_thumb.jpg

dzięki, termometr teraz chodzi ale został jeszcze czujnik pasów. Przy wyświetlaczu jest tylko jego lampka, myślałem, że jest też bimbałka. Czujnik ma wyrwany kabel zaraz przy pasach, nie wiecie gdzie jest jakiś elektronika związana z czujnikiem pasów? I jeszcze mam pytanie co do kostki pod drzwiami po lewej stronie bo chce sprawdzić połączenie tylnych wycieraczek.

Edytowane przez jan5

Czyli do tych lampek dochodzi jeden kabel prądowy i powstaje obwód, który zostaje przerwany po wsadzeniu pasa? Nie ma żadnych bimbałek w tej megance?

Dodano: 02 lis 2013 - 00:55

Podłączone, wszystko działa

• 2 lata później...

Jeżeli masz taki wyświetlacz jak na zdjęciach powyżej to wiedz, że sa dwa rodzaje; sam zegarek i zegarek z tremometrem. W zasadzie nie ma znaczenia co kupisz jest taki sam i podłączenia są identyczne, oba powinny pasować. Poszukaj na allegro i nie ma tu znaczenia czy jest od Megane, czy od Scenika, są identyczne.