martini0030 Opublikowano 2 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 Witam Wszystkich! Pytanie jak w temacie. Może ktoś z Was spotkał się z taką sytuacją. Moja Meganka po włożeniu karty i wciśnięciu przycisku START w ogóle nie reaguje. Nie zapalają się żadne kontrolki. Jedynie co zapala się radio i dmuchawa. Wszystkie inne kontrolki milczą. Sprawdzałem 2 karty i nic. Na wyświetlaczu pojawia się komunikat o tym żeby przekręcić kierownice i o odblokowaniu jej. Stało się to dość nieoczekiwanie wysiadłem z auta wsiadłem i już nie chciała zapalić. Jeżeli nic nie wymyślę to czeka mnie tylko laweta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 2 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 Bezpieczniki na akumulatorze do sprawdzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martini0030 Opublikowano 2 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 dziękuje za odpowiedz..to są te bezpieczniki ukryte obok akumulatora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiar Opublikowano 2 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 Są to bezpieczniki umieszczone na klemie plusowej akumulatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martini0030 Opublikowano 2 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 dzięki jutro sprawdzę bo auto mam unieruchomione 10 km od domu... nie wiedziałem, że tam jest bezpiecznik ale jeżeli bezpiecznik byłby przepalony to radio i dmuchawa by działały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 2 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 (edytowane) Na klemie plusowej akumulatora jest nie jeden bezpiecznik jak dobrze pamiętam to będzie ich tam ze 3 sztuki. Tak ona wygląda. Edytowane 2 Listopada 2013 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martini0030 Opublikowano 2 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 dzięki za fotkę teraz już kojarzę powiedz mi po czym poznam , że jest przepalony i czy w razie czego kupię go gdzieś na przysłowiowym "CPN" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 2 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 Miernikiem można sprawdzić czy jest przejście na bezpiecznikach. Co do kupna raczej nie. Zostaje ASO lub allegro. Ps. Martini0030 nowe zdania zaczynamy z dużej litery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martini0030 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Dziękuje jutro coś zadziałam A z pisownią się poprawię Dodano: 25 sie 2014 - 16:41 Przepraszam, że po takim czasie ( nie było mnie na forum) ale żeby zamknąć temat chciałbym dokończyć historię tej usterki. Okazało się ( po przewiezieniu auta do serwisu) że padł elektroniczny rygiel kierownicy. Kupiłem czysty za 500zł ( koszt nowego w aso ok 1600zł) i auto śmiga dalej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi