Gungosa Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Witam szukam i szukam ale nie mogę znaleźć jednoznacznej odpowiedzi jaki płyn do chłodnicy mam wlać do Scenica II Ph I 1.9dci 2003r. W zbiorniczku już prawie nic niema. A jego kolor to taki zielono-niebieski ciężko stwierdzić. Chciałem pobrać strzykawką i zobaczyć jaki kolor ale już go jest zbyt mało żebym pobrał do strzykawki. Proszę o pomoc i z góry dziękuje :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Wymień płyn na nowy i będzie po kłopocie. Osobiście mam auto zalane płynem Totala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gungosa Opublikowano 9 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 (edytowane) ale ja zbytnio nie wiem jak spuścić stary płyn nie mogę po prostu kupic jakiegoś zielonego czy niebieskiego i dopełnić ?? Edytowane 9 Listopada 2013 przez Gungosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matys0 Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Kup płyn mieszalny ze wszystkimi. Jeśli masz go na dnie zbiorniczka dokup litr i powinno starczyć. Można pobrać instrukcje wymiany płynu tutaj na forum. Nie jest to zbyt trudne. Jeśli będziesz miał obawy to podjedź do mechanika, nie powinien wziąć za to dużych pieniędzy. Płyn powinno się wymieniać, choć niektórzy twierdzą że jeśli nie stracił koloru, nie widać w nim brudu itp to można na nim jeździć. Ja jestem za tym żeby jednak ten płyn "czasem" wymienić. Lata robią swoje a ceny takiej operacji nie są za wysokie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 (edytowane) wystarczy odpiąć dolny wąż z chłodnicy (opaska) i zlać resztę ścieku. nowy płyn zalewać z odkręconymi odpowietrznikami! Nowe zdania zaczynamy z dużej litery. Aston76 Edytowane 11 Listopada 2013 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gungosa Opublikowano 18 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 (edytowane) ok kupiłem PRESTONE i dolałem w zasadzie kolor miał inny(bezbarwno-żółty) ale pisze że można mieszać ze wszystkimi. http://www.prestone.pl/produkty/uklad-chlodzenia/plyn-do-chlodnic.html Edytowane 18 Listopada 2013 przez Gungosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi