Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Prośba w ocenie Megane II

pablusek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jestem nowy na forum. Od jakiegos czasu jestem zarejestrowany na forum laguny, ale ze względu na to że chcę kupić meganke zarejestrowałem się tutaj.

Czy ktoś mógłby rzucić okiem i ocenić to autko http://otomoto.pl/renault-megane-2-0-oplacony-z-gazem-serwis-C30247707.html

Może już ktoś był to oglądać albo miał jakąś styczność z tym komisem? Facet przez telefon za dużo mi nie powiedział, bo "on się nie zajmuje sprowadzaniem samochodów, on to tylko wziął w komis". Co prawda podał mi VIN i przebieg na 99% się zgadza. Wyposażenie fajne, cena myślę że też. Co o tym sądzicie?

Pozdrawiam

Niech nie przesadza z "ponadstandardowym" wyposażeniem. Brudne mało co widać. Pytanie jak wygląda sposób założenia instalacji, czy to dopiero założone? Skoro przebieg sprawdziłeś i się zgadza - to mnie najbardziej zaskoczyło.

Na jednym ze zdjęć widać przewody pod popielniczką - czy to niby podpięty przełącznik od LPG?

Edytowane przez adbaca

Cena niezbyt atrakcyjna jak dla mnie, pytanie co faktycznie jest opłacone a co trzeba jeszcze samemu opłacić, dołóż do tego rozrząd i robi się już spora kwota. Po drugie auto już trochę stoi, ładna żywa zieleń na zdjęciach w tle.

A na brudnym aucie można ukryć niedoskonałości lakieru.

Jakby ktoś jeszcze był zainteresowany tą meganką to osobiście nie polecam. Dzisiaj byłe oglądać. Przede wszystkim auto robione z przodu i z tyłu. Z przodu wymieniana maska i oba błotniki. Z tyłu dospawana calutka dupa, łacznie z obiema ćwiartkami. Auto dostało takiego dzwona, że podejrzewam że zostawia po sobie 4 ślady. Poza tym w papierach od gazu i papierach niemieckich inny numer VIN niż na samochodzie.

Generalnie autko w fajnym wyposażeniu bo są ksenony, szklany dach, hands free(nie do końca działało), ale jednak w/w minusy eliminują ten samochód. Także jeśli ktoś zamierza wybrać się oglądnąć to już nie musi :)

• 2 tygodnie później...

Przeniesiono i scalono z już istniejącym tematem.

Witam.

Możecie rzucić okiem na tą meganke? http://otomoto.pl/renault-megane-ksenon-klimatronik-105-km-C31335252.html

Na pierwszy rzut oka widzę tylko, że jeśli faktycznie ma ksenony tak jak jest napisane w ogłoszeniu to musiał być jakiś "dzwon" bo nie ma spryskiwaczów.

Ale zastanawia mnie też czy do takiej tapicerki chodziła ciemna kierownica bo wydaje mi się że do kremowych siedzeń był tylko kremowe kierownice, ale może się mylę? Widzice jeszcze coś niepokojącego? Cena jest dość atrakcyjna jak na ten rocznik.

Pozdrawiam

Edytowane przez damiar

złom, coś tutaj jest nieźle namieszane. Siedzenia od wersji przed fl, domyślam się że ta megana to jest expression cięcie i powinna wyglądać tak a fotele jak już pisałem są od przedlifta od wyższej wersji. Kierownica kremowa występowała w tej wersji http://www.surrey-automotive.co.uk/used-car-renault-megane-convertible-60 oraz tej http://tablica.pl/oferta/renault-megane-privilege-skora-full-klima-2006-CID5-ID2URoz.html no ale wgl o czym tu dyskutować, nadaje się to tylko do utylizacji.

Proponuję koledze zapoznać się z regulaminem zamieszczania zdjęć na forum. Aston76

Edytowane przez aston76

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Videos

• Ogłoszenia

• Polecana zawartość

• Nawiew tylnej kanapy - Megane 3
      Witam, planuje zakup Megane 3 Grandtour. Przegladajac ogloszenia nie widze aby jaka kolwiek miala nawiew na tylnia kanape. Pytanie czy jesrt to do zrobienia ? Może części z laguny 3 beda pasować ? Robił, ktoś cos podobnego ? Wymysliłem sobie kupno M3 1.5 dCi 110km, do tego chciałbym na start zrobić chip zeby podniesc moment  obrotowy i zyskać pare km. Później  chciałbym wrzucić jeszcze radio 2din z możliwością podpięcia kamery cofania i gniazdo zapalniczki lub usb do ladowania dla pasazera z tylu. Aczkolwiek najbardziej mnie nurtuje czy jest opcja na ten nawiew do tylu dla pasażerów. Jeżeli to pomocne... jestem gotow zrezygnować z tego joysticka jesli takowa wersja jaka kupie bedzie go posiadać. jezeli bedzie trzeba zmienić caly ten tunel . Dla mnie jest elementem zbędnym. W tym miejscu bardziej pasowałby jakis schowek z zasuwana roletka, albo poprostu miejsce na kubek. 

Jesli był taki temat poruszany to podlinkujcie. Nie znalazlem nic co by zaspokoiło moje pytania. Widziałem wątek o M4 ale te auta chyba troszeczke sie różnią ? 

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6  - Prezes

• 15 odpowiedzi
    • Nowy Bigster: Wyższy Wymiar Dacii
      Dacia prezentuje nowy model Bigster, który wprowadza markę na wyższy poziom, oferując unikalną propozycję w segmencie C-SUV. Ten model, zgodnie z tradycją marki, zapewnia bogactwo cech i technologii w przystępnej cenie. Bigster to samochód, który łączy solidność, przestronność i nowoczesne technologie, spełniając oczekiwania najbardziej wymagających klientów.
      • 0 odpowiedzi
    • Jak sprawdzić kod silnika?
      Czy można jakoś odczytać kod silnika i skrzyni biegów z naklejki czy VINu? Jeśli tak to jak?
      • 10 odpowiedzi
    • Cześć, w przeciągu dwóch tygodni mam odebrać swoje megane 1.3 tce 140. 
      Powiedzcie proszę bo gdzieś wyczytałem, że nowoczesne silniki wraz z olejami są tak skonstruowane, że nie trzeba wymieniać oleju po 1000-2000km od wyjechania z salonu.
      Jak to w praktyce wygląda aby samochód służył długie lata?
      • 34 odpowiedzi
    • Używana Tesla z certyfikatem
      Niedawno trafiłem na wydaję mi się ciekawą opcję, żeby wejść do świata "elektryków". Chodzi o używane samochody marki Tesla, na stronie www.tesla.com/pl_PL/inventory/used - używane można wyszukać używane modele Tesli z certyfikatem. Zakładam, że są one po weryfikacji mechaniki i elektryki. Z tego co czytałem i szukałem w necie to akumulator w Teslach trzyma swoją pojemność całkiem dobrze nawet pomimo upływu czasu, pamiętam, że był z tym duży problem w Nissanach Leaf, które bardzo szybko traciły dostępną pojemność. Wracają do Tesli, to można wejść w szczegóły ogłoszenia, są real photos i co najważniejsze roczna gwarancja. Oczywiście liczę się z tym, że zaraz zostanę zjedzony przez fanów aut spalinowych (też je lubię), ale ... taka używana Tesla z gwarancją to może być ciekawa opcja.

• 17 odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!