Skocz do zawartości

Nie otwierają sie szyby z przodu i z tyłu w Scenic II

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam nadzieję, że tym razem admin nie zamknie mi postu (szukałem, wszystkiego pomysły posprawdzałem i dalej kicha), dlatego pozwalam sobie jeszcze raz założyć post.

<><><><><><><><><><>><><><><>

Kupiłem jakiś czas temu scenica, nie działały w nim 3 szyby. Od strony kierowcy i z tyłu. Najbardziej chodzi mi aby naprawic tą od strony kierowcy, bo wjeżdzając na parking, gdzie wydawana jest karta musze otwierać drzwi :(

Sprawdziłem już dwa mechanizmy otwierania szyb, bezpieczniki oraz napięcie. Jest 12V. Macie jakieś pomysły? Kiedy słyszałem o jakimś module konfortu. Z tyłu to przypuszczam, tak jak wyczytałem już wczesniej, trzeba przerobić tą kostkę pod fotelem ponieważ widać z góry że jest "zielona".

Prosze o pomoc i administatora o nie zamykanie postu :(

Pozdrawiam

lapka2.gif

Regulamin pkt.

5.6 - pl-literki

5.9 - Enter Aston76

Edytowane przez aston76

Nic nie jest w rozsypce. To normalne w tym samochodzie podobno, z tego co czytałem to bardzo czesto się to dzieje. Może ktoś mógłby mi podać w jakich miejscach znajdują sie takie kostki ?

Czy pod maską są jakieś bezpieczniki jeszcze dotyczące szyb ?

Jakby nic nie było w rozsypce, to wszystko działa jak nówka sztuka.

Niedziałająca, zaśniedziała instalacja jest w agonii, inaczej rozsypka, awaria, czy nawet w proszku.

Określenia potoczne.

Nie jest to stwierdzenie obraźliwe ale żartobliwe , właśnie przez nieuchronne i częste występowanie tej przypadłosci w Renówkach. Trzeba to brać jako normalność posiadając to auto i z tym walczyć, a nie droczyć się o nazewnictwo.

Wszelkie schematy, opis kostek i ich lokalizacja jest w downloadzie do pobrania.

Edytowane przez gojgien

Nic innego nie usłyszysz. Sprawdzenie wszystkich kostek w drzwiach przy silniczkach, przy włącznikach, na łączeniu z drzwiami, pod siedzeniem kierowcy i w końcu same włączniki.

Innej rady nie ma.

Edytowane przez damiar

A najlepiej 2, jeden do czyszczenie z śniedzi KONTAKT S, drugi do wypłukania i konserwacji KONTAKT U. Stosuje się jeden po drugim w krótkim odstępie czasu.

Możesz też zakupić 3 czyli KONTAKT 61 rozpuszcza tlenki, KONTAKT WL czyści, KONTAKT 61 zabezpiecza już czyste.

Jak zabrudzenie jest grube to można najpierw mechanicznie go zeskrobać i dopiero potem zastosować preparaty.

Edytowane przez gojgien

• 2 tygodnie później...

A czy uszkodzeniu mogl uleć moduł konfortu ?

i zapytam jeszcze raz, czy pod maską są jakieś bezpieczniki odpowiedzialne za szyby?

Dodano: 22 lis 2013 - 22:33

Kostki przeczyszczone, szyba dalej nie rusza

Dodano: 27 lis 2013 - 19:57

pomoze ktos jeszcze?

lapka2.gif

Regulamin pkt.

5.6 - pl-literki Aston76

Nowe zdania zaczynamy z dużej litery :notacrook: :!: :!: Aston76

Edytowane przez aston76