Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Cabasse Auditorium Tronic - nie wyszukuje stacji radiowych

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

niedawno kupiłem Megane II ph I i mam problem z radiem. Zainstalowana jest fabryczna jednostka Cabasse Auditorium Tronic, a w bagażniku ustrojstwo zwane tunerem FM lub potocznie radiem.

Problem polega na tym, że radio nie znajduje stacji radiowych - w głośnikach słuchać tylko szum eteru na wszystkich częstotliwościach FM jak i pozostałych. Płyty czyta idealnie więc wiem, iż głośniki i cała reszta gratów sprawna. Wydarłem radio z bagażnika i sprawdziłem połączenia - wszystko ok. Sprawdziłem miernikiem kabel od anteny - jest ok. Wkręciłem kilka innych anten z innych aut - efekt taki sam czyli tylko szum i skanowanie pasma FM. Papierem ściernym przeczyściłem gwint anteny oraz bagnetu. Odpaliłem auto-diagnostykę - siła sygnału 1. Odłączałem na noc masę od akumulatora – wprowadzałem poprawny kod do radia, ale dalej lipa... Dziwne jest to, że jak lecę po pamięci radia to ma zapisane stacje radiowe z opisem z RDS'u typu RMF, ZET czy ESKA ...

Macie jakieś sugestie co jeszcze powinienem sprawdzić, lub co może być uszkodzone? a tak przy okazji -czy znacie może wymiary kluczy do wyciągania Cabasse Auditorium Tronic, bo chciałbym je sobie wyciąć z blachy, a nie znam wymiarów ...

cięcie

Czy możesz rozszerzyć pojęcie "weryfikacja" o czynności które powinienem wykonać? Bo wydaje mi się, że dość wnikliwie zbadałem temat i do głowy nie przychodzą mi już żadne nowe pomysły ...

lapka2.gif

Regulamin pkt. 5.13 – cytowanie Aston76

Proponuję zapoznać się z regulaminem forum jeszcze raz. Aston76

Edytowane przez aston76

Masz rację - nie pozostaje mi już chyba nic innego jak tylko podpięcie innej anteny.

Dzisiaj podpinałem różne anteny i na każdej to samo - czyli brak rygnału radiowego.

Prawdopodobnie uszkodzony jest tuner FM znajdujący się w bagażniku... naprawa, wymiana czy Pioneer ?

Edytowane przez michaelu