sobiepan Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Koledzy jaki jest rozmiar torxa nasadowego do jarzma z tył w zacisku scenic2.Muszę zdjąć tarczę z przodu jest chyba klucz 30 a z tyłu mam torx.W manualach nic o nim nie pisze chciałbym dokupić taką nasadkę ,a nie znam rozmiaru.Jesli ktoś robił niech da znać jaki to rozmiar.Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo33 Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Ja osobiście odkręcałem oczkową 13, z jednej strony wszystko się udało a z drugiej miałem kłopot z 1 śrubą i niestety musiałem jechać do znajomego ale nie znam rozmiaru klucza :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobiepan Opublikowano 20 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 (edytowane) Dzięki wielkie na to bym nie wpadł.Poczekam może ktoś poda rozmiar.I jeszcze jedno jak ściągacie tarczę mocno jest ta duża śruba centralna dokręcona aby ją odkręcić?.I po naprawie aby dokęcić używacie klucza dynamo czy na oko?. Edytowane 20 Listopada 2013 przez sobiepan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Kombinujesz, kup cały zestaw nasadek typu E, ja kupiłem za jakieś 30 zł, takich śrubek, o różnych rozmiarach, jest więcej w aucie, na pewno się przydadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobiepan Opublikowano 20 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 (edytowane) Widzisz a uchodzisz tu za znawcę.Tych kompletów jest chyba ze 3 rozmiary-rodzaje.Gdyby był jeden rodzaj nie pytałbym. Edytowane 20 Listopada 2013 przez sobiepan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megan92 Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 http://pl.wikipedia.org/wiki/Torx\ Suwmiarkę w dłoń i mierzyć średnicę. I ja bym nie kupował takiego szajsu za 30 zł... Torxy mają przekazywać większy moment niż imbusy. Czyli muszą być wytrzymalsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobiepan Opublikowano 20 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Megan o to mi chodziło.Też tak myślałem czy po średnicy suwmiarką by się nie dało.Klucze jedynie CrV.Ja tak jak i Ty to wiem,ale piszę dla innych.Pozdrawiam i dzięki.Jeszcze tylko z tą śrubą główną jest sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k330 Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 czyli chodzi o taka naske typu torx wewnetrzny? tylko E...ile ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Koledzy, zamieszanie się robi, ja też już zgłupiałem :P O jakie w końcu klucze chodzi? Klucze ampulowe, imbusowe typu Torx z oznaczeniem Txx Czy klucze nasadowe na nakrętki w postaci gwiazdki, z oznaczeniem Exx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobiepan Opublikowano 21 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 (edytowane) Przemo jest tak dokładnie jak piszesz.tylko z tyłu przy jarzmie są nasadki torx Twoje drugie zdjęcie.Mnie wyszło 15 mm mierzyłem suwmiarką tylko teraz muszę zmienić to na konkretny rozmiar E..... . k330 tak. E ile. Edytowane 21 Listopada 2013 przez sobiepan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Jak możesz poczekać do jutra to podjadę do garażu i zmierzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobiepan Opublikowano 21 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Dzięki-oczywiście,że mogę poczekać.Jeszcze jedna sprawa czy ktoś zdejmował osłony tarczy hamulca /te czarne/z tyłu za hamulcem od strony pojazdu.Korodują mi i planuję je zdjąć aby pomalować.Nie wiem czy da się je zdjąć bez zdejmowania właśnie tarczy i jarzma zacisku hamulca.Najlepiej gdyby się dało bez ruszania całej tarczy ,ale tak dobrze chyba nie będzie.Napewno dostęp do śrub będzie dopiero po zdjęciu wymienianej tarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 czy da się je zdjąć bez zdejmowania właśnie tarczy i jarzma zacisku hamulca Nie, ta osłona jest przykręcona do belki, a śruby są właśnie pod tarczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megan92 Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Skoro główka śruby ma 15mm to według mojej suwmiarki powinien pasować klucz E18 bo ma 16 z kawałkiem mm. Jeszcze zaczekamy na kolegę P_r_z_e_m_o czy się ze mną zgadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobiepan Opublikowano 21 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Megan92 a ja widzisz mam taka tabelkę z której wychodzi,że wymiar 15mm to powinna być końcówka E 12 a E 18 jak piszesz w/g mojej ściągi ma 19mm.Taka rozbieżność w necie istnieje.Najdokładniej będzie właśnie co zmierzy PRZEMO. Przemo tego się właśnie obawiałem.Mógłbym to olać i pomalować tylko co widać ,gdzie się da ale wolałbym całą wyczyścić z zew.i wew.w końcu dla siebie to robię i czeka mnie ściąganie całego koła tylko po to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi